Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
25/04/2002

Για τη δήλωση του Χ.Φλωράκη

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου Νίκος Α. Κωνσταντόπουλος, ερωτηθείς για τα όσα είπε ο κ. Χαρίλαος Φλωράκης, δήλωσε:

"Νομίζω ότι τα στελέχη της Αριστεράς δεν έχουν κανένα λόγο να επιλέγουν το ρόλο του οιωνοσκόπου ή του προγνώστη. Εμάς μας ενδιαφέρει να αγωνιστούμε έτσι ώστε η σύγχρονη Αριστερά των Κινημάτων και της Οικολογίας να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο για να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να αλλάξει ο δικομματισμός επί της ουσίας, να ηττηθεί ο δικομματισμός επί της ουσίας. Με αυτή την έννοια δεν πρέπει στα στελέχη της Αριστεράς, ο κόσμος της Αριστεράς να παγιδεύονται σε δικομματικά διλήμματα, να αποπροσανατολίζονται από συγκυρίες.

Είναι φανερό ότι η κυβερνητική πολιτική τροφοδοτεί την δικομματική εναλλαγή της Ν.Δ. Αυτή η κυβερνητική πολιτική είναι που πρέπει να αλλάξει. Μας ενδιαφέρει από την πλευρά του ΣΥΝ, η σύγχρονη Αριστερά των Κοινωνικών Κινημάτων και της Οικολογίας να μην εγκλωβίζεται σε ρόλο ομηρίας που κατά καιρούς οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θέλουν να της επιφυλάξουν και, επίσης, να μην απογοητεύεται. Η σύγχρονη Αριστερά, οι κινήσεις των πολιτών, οι δυνάμεις της κοινωνίας οφείλουν με τη δυναμική τους παρέμβαση να αμφισβητήσουν και την κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται και τους υπάρχοντες συσχετισμούς. Και να πρωταγωνιστήσουν ώστε να αλλάξουν αυτά τα δυο δεδομένα που είναι οι αιτίες της σημερινής πολιτικής κρίσης.

Όσοι ασχολούνται με ομφαλοσκοπήσεις και οιωνοσκοπήσεις νομίζω ότι δεν προσφέρουν.

Παράγουν επιπρόσθετη παραπολιτική σύγχυση.

Μου προκαλεί εντύπωση η διόγκωση του θέματος.

Η πολιτική ζωή έχει τα προβλήματά της, τα κόμματα τις θέσεις τους και τους εκφραστές τους, που διαμορφώνουν την πολιτική λειτουργία και το πολιτικό κλίμα. Όλα τα άλλα είναι παραφιλολογία."

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου