Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
25/04/2002

Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Παλαιστινιακό ρίχνει λίπασμα στην ιδεολογία τύπου Λεπέν

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος, στην παρέμβασή του για το Παλαιστινιακό στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε στη σχέση της Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μεσανατολικό με την άνοδο κινημάτων τύπου Λεπέν, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνο με τις οικονομικές και κοινωνικές της ρυθμίσεις, αλλά με την ίδια την πολιτική της στο Παλαιστινιακό ενισχύει το φαινόμενο Λεπέν.

Είναι γνωστές οι βασικές ιδέες που στηρίζονται εξτρεμιστικά κινήματα τύπου γαλλικού Εθνικού Μετώπου.

Είναι ο Εθνικισμός. Είναι φυσικό όμως, όταν οι λαοί μας βλέπουν μια Ευρώπη οικιακή βοηθό των ΗΠΑ, κουφή - τυφλή - μουγκή στο δράμα των Παλαιστινίων, να στρέφουν την πλάτη τους στο ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο κι ορισμένοι να γοητεύονται από το μαγικό αυλό της ακροδεξιάς για τα περασμένα εθνικά μεγαλεία.

Είναι ο Αντισημιτισμός. Είναι φυσικό όμως, όταν η Ευρώπη ανέχεται να γίνεται η Τζενίν ένα σύγχρονο γκέτο της Βαρσοβίας, να ξεφυτρώνουν εδώ - σε μία Ευρώπη που το έδαφός της μάλιστα έχει ποτισθεί με το αίμα εκατομμυρίων Εβραίων μαρτύρων από τη ναζιστική βαρβαρότητα - πάλι ανατριχιαστικά συνθήματα "Φταίνε οι Εβραίοι".

Είναι η Ξενοφοβία. Είναι φυσικό όμως, όταν - αντί ως Ευρώπη να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τις αραβικές και ισλαμικές κοινωνίες, ώστε να αναπτυχθούν, να προοδεύσουν κοινωνικά, να συγκρατήσουν τον πληθυσμό τους - τις ρίχνουμε στο χάος της φλεγόμενης Μέσης Ανατολής, μέσα σε μια βαθιά κρίση κι έτσι ενισχύονται οι στρατιές των Μαγγρεπίνων μεταναστών προς την Ευρώπη και βρίσκουν πλούσιο λίπασμα οι δυνάμεις του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οφείλουμε, λοιπόν, ως Ευρώπη μια άμεση λύση στο Μεσανατολικό, με δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, και εγγύηση ασφαλείας του Ισραήλ, όχι μόνο για να προστατεύσουμε τους Παλαιστίνιους από την εξολόθρευση, όχι μόνο για να προστατεύσουμε τους Εβραίους από τον αντισημιτισμό, αλλά για να προστατεύσουμε την Ευρώπη και την δημοκρατική της πορεία από τις απειλές της ακροδεξιάς".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου