Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
29/04/2002

Συνάντηση ΣΥΝ με τον Διοικητή και το Προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ν.Κωνσταντόπουλος και οι Δ.Παπαδημούλης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική του κόμματος και Δ.Παφίλης, μέλος της ΚΠΕ, συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας και με το Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας κ.Καρατζά.

Μετά το τέλος της συνάντησης με το Διοικητή της Εθνικής ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Συζητήσαμε με τον κ.Καρατζά ζητήματα που αφορούν στην Εθνική Τράπεζα και στο ρόλο της και ζητήματα τα οποία αφορούν γενικότερα στην πορεία της Οικονομίας.

Μας ανησυχεί το γεγονός ότι έχουμε αυξημένη ανεργία, τάση αναζωπύρωσης του πληθωρισμού, ότι έχουμε καθυστερήσεις από πλευράς του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και μεγάλη αβεβαιότητα, ανασφάλεια και αδικία στον τομέα της φορολογικής πολιτικής, στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η πραγματική σύγκλιση, παρά τις εξαγγελίες, δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις της, πράγμα το οποίο δείχνει ότι χάνεται χρόνος και χρήμα, χωρίς να γίνονται οι μεταρρυθμίσεις για ισόρροπη ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή.

Μας απασχολεί ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος. Εκτιμάμε ότι ο ρόλος της Εθνικής Τράπεζας μπορεί και πρέπει να είναι σημαντικός. Η Εθνική Τράπεζα είναι εργαλείο για την προώθηση μιας εθνικής οικονομίας που θα βελτιώνει την παραγωγική και κοινωνική πραγματικότητα της Ελλάδας. Θέλουμε στον τομέα αυτό οι βασικοί μέτοχοι (Δημόσιο - Ασφαλιστικά Ταμεία) της Εθνικής Τράπεζας, με ένα σύγχρονο μάνατζμεντ, να ενισχύσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στο σχεδιασμό μιας οικονομίας της αλληλεγγύης και της πραγματικής σύγκλισης.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου