Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
05/10/2011

Ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς για τη σημερινή απεργία

Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη συμμετοχή των Δημοσίων Υπαλλήλων και των εργαζομένων των ΔΕΚΟ στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση που ήταν η μεγαλύτερη αυτών των χώρων μετά τη μεταπολίτευση.

Οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα με την αγωνιστική και μαζική συμμετοχή τους στη σημερινή κινητοποίηση έστειλαν ισχυρότατο μήνυμα σε πολλούς αποδέχτες.

Στην κυβέρνηση και στην Τρόικα ότι εδώ σ’ αυτή τη χώρα οι εργαζόμενοι δεν θα καθίσουν με τα χέρια σταυρωμένα να οδηγηθούν σε κοινωνική εξαθλίωση και γενοκτονία με πολιτικές και μέτρα ακραίας βαρβαρότητας και απανθρωπιάς.

Στις ηγεσίες των συνδικάτων να προχωρήσουν πιο αποφασιστικά στο σχεδιασμό και στην κλιμάκωση των αγώνων μέχρι να αναγκάσουν την κυβέρνηση και την Τρόικα να πάρουν τις αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές τους και να φύγουν.

Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την ωμή αστυνομική καταστολή που εφαρμόστηκε από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ για άλλη μια φορά σήμερα σε βάρος  των διαδηλωτών. Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης έχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες γι’ αυτές τις βάρβαρες παραβιάσεις των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του λαού και της νεολαίας. 

Ο αγώνας συνεχίζεται με επόμενο σταθμό την πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτωβρίου, που όπως όλα δείχνουν μπορεί να προκαλέσει σημαντικές κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ  στους δρόμους!

To Γραφείο Τύπου