Skip to main content.
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/10/2011

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και Αντιπρόεδρος του ΚΕΑ Αλέξης Τσίπρας στo Παρίσι στη συνάντηση του Προεδρείου και της Εκτελ. Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς από Παρασκευή 07/10/2011 μέχρι Κυριακή 09/10/2011

Ομιλία σε δημόσια εκδήλωση με θέμα: «Ευρώπη: η στιγμή της αλήθειας»

Το Προεδρείο και η Εκτελεστική Επιτροπή του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) θα συνεδριάσουν στο Παρίσι από την Παρασκευή 07/10 έως την Κυριακή 09/10.

Βασικά θέματα της συνόδου η όξυνση της κρίσης και η παρούσα κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη, η ενίσχυση των κοινωνικών αντιστάσεων από τις δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, καθώς και οι πολιτικές και κινηματικές προτεραιότητες του ΚΕΑ για τους επόμενους μήνες, αλλά και για την επόμενη χρονιά.

Η σύνοδος θα ανοίξει με τη συνάντηση του Προεδρείου του ΚΕΑ, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 2.00-6.00 μμ.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο κεντρική δημόσια εκδήλωση με θέμα: «ΕΥΡΩΠΗ: Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Παρασκευή 07/10/2011 ώρα 20:30, 2 Place du Colonel Fabien, 75019

«ΕΥΡΩΠΗ : Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ»

Εναρκτήρια ομιλία από τον Πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς και Εθνικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, Pierre LAURENT.

Με συντονιστή τον δημοσιογράφο της «L\'Humanité dimanche», Fabien PERRIER θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθοι τρεις κύκλοι συζητήσεων:

«Γιατί απορρίπτουμε τη λιτότητα;», Κεντρική ομιλία από τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρο του Κ.Ε.Α., Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ.

«Πως θα αφοπλίσουμε τις αγορές;», Κεντρική ομιλία του Εθνικού Γραμματέα του Κόμματος Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας, Paolo FERRERO.

«Πως θα ενδυναμώσουμε το λαό;» Κεντρική ομιλία από τον Πρόεδρο του ουγγρικού “Κόμματος Εργατών 2006”, Attila VAJNAI και τον Συμπρόεδρο της Γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), Klaus ERNST.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία του Γάλλου Ευρωβουλευτή και Υποψηφίου του “Μετώπου  της Αριστεράς” για τις Προεδρικές Εκλογές του 2012,  Jean-Luc MELENCHON.

To Γραφείο Τύπου