Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
02/05/2002

Κλιμάκιο του ΣΥΝ επισκέφθηκε τη Βαρβάκειο Αγορά

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος από τους Παναρέτου Σούλα, μέλος της Π.Γ., Φιλίνη Αννα, δημοτική σύμβουλο Δήμου Αθηναίων, Μανταδάκη Αγγελο, Γραμματέα Α' Αθήνας και Εφραιμίδη Δήμο, Τσίτουρα Γιώργο και Πετρόπουλο Γρηγ., μέλη του Τμήματος Επαγγελματοβιοτεχνών του κόμματος, επισκέφθηκε σήμερα τη Βαρβάκειο Αγορά.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Οι πολίτες ζουν τα πραγματικά. προβλήματα της ζωής την ώρα που η κυβέρνηση παίζει παιχνίδια αριθμών και εντυπώσεων. Θριαμβολογεί η κυβέρνηση για τους οικονομικούς δείκτες, αλλά υπάρχουνε τα πραγματικά δεδομένα, όπως τα δεδομένα της αγοράς, που δείχνουν ότι δεν υπάρχει αγοραστική δύναμη στα εισοδήματα και η μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών με δυσκολία τα φέρνει βόλτα. Υπάρχουν και οι άλλοι πραγματικοί δείκτες που δείχνουν ότι δεν μεγαλώνει η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα για την οποία η κυβέρνηση υποτίθεται ότι όλα τα θυσιάζει μειώνεται σε σχέση με τα διεθνή δεδομένα.

Η οικονομική πολιτική λοιπόν την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση οδηγεί τα πάντα στην αιχμαλωσία. Και τα εισοδήματα και τα νοικοκυριά και την εργασία και την απασχόληση, δημιουργώντας αβεβαιότητα, ανασφάλεια για το μέλλον, μία διαρκή αγωνία για το παρόν.

Εδώ στην αγορά βλέπει κανένας επαρκή αγαθά, καλές τιμές, αλλά μικρή αγοραστική κίνηση. Κι αυτό είναι που δείχνει ότι τα εισοδήματα διαρκώς μειώνονται από πιέσεις, βάρη ανισότητες και αδικίες.

Τόσα έχουν ειπωθεί για την κοινωνική προστασία, για την κοινωνική πολιτική, για τη βελτίωση της καθημερινότητας. Η καθημερινότητα ολοένα και περισσότερο βασανίζεται από προβλήματα που δημιουργεί και κρατάει άλυτα η κυβερνητική πολιτική.

Για τις γαλλικές εκλογές

Η δική μας η άποψη είναι δεδομένη. Η ενίσχυση ακροδεξιών τάσεων, ιδεών και απόψεων αποτελεί κίνδυνο για ευρύτερες πολιτισμικές ανατροπές. Για μας η δημοκρατία, η Ευρώπη ολόκληρη, ο πολιτισμός των ευρωπαϊκών κοινωνιών πρέπει να δώσει μια ηχηρή απάντηση στην πρόκληση και το θράσος των νεοφασιστικών και ρατσιστικών ιδεών που εκφράζονται μέσα από αυτή την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Λεπέν.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου