Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/10/2011

Δήλωση του Π. Σκουρλέτη για το κούρεμα του χρέους και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις

Ο Π. Σκουρλέτης, εκ μέρους του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για το κούρεμα  του χρέους και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Καθώς η  κρίση επεκτείνεται στην Ευρώπη καθίσταται σαφές ότι οι κυρίαρχες δυνάμεις  αδυνατούν να βρουν μια βιώσιμη λύση  που να την ανακόπτει. Είναι φανερό πως αδυνατούν να δημιουργήσουν μια «υγειονομική ζώνη» γύρω από τη χώρα μας, που αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου της βαθιάς δομικής κρίσης της νεοφιλελεύθερης  Ε.Ε. 

Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, είναι ήδη νεκρές και οι προωθούμενες λύσεις με κούρεμα του χρέους  θα συνοδεύονται με ακόμα πιο επώδυνα και εξοντωτικά μέτρα για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Πρόκειται  για την κατάληξη  της μνημονιακής πολιτικής του τελευταίου ενάμιση χρόνου. Με ευθύνη της κυβέρνησης ζούμε μια πολλαπλή χρεοκοπία, κοινωνική και πολιτική, που μας οδηγεί ολοταχώς και στην πλήρη οικονομική χρεοκοπία.

Η πλήρης αναξιοπιστία της κυβέρνησης , οι εκβιασμοί απέναντι στη κοινωνία και η ενοχοποίηση των κοινωνικών αγώνων κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη  της παραίτησής της  και της άμεσης προκήρυξης εκλογών.   Ο σημερινός πρωθυπουργός,  που δεν εκφράζει σχεδόν κανέναν πέρα από τα συμφέροντα των δανειστών και των ισχυρών οικονομικών ελίτ, δεν μπορεί να ανταλλάσσει  μυστικές επιστολές με την κ. Λαγκάρντ,  δεν μπορεί να εκπροσωπεί τη χώρα  στο εξωτερικό, δεν μπορεί να παραμένει άλλο στη θέση του .

To Γραφείο Τύπου