Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/10/2011

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την απαίτηση της τρόικας για μείωση του κατώτερου εγγυημένου μισθού κατά 200 ευρώ

Η κυβέρνηση παίζει ένα κακόγουστο επικοινωνιακό θέατρο βγάζοντας προς τα έξω εικόνα διαφωνίας της με την απαίτηση της τρόικας, για μείωση του κατώτερου εγγυημένου μισθού κατά 200 ευρώ.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του υποκρίνονται ασύστολα, όταν έχουν ήδη συμφωνήσει με την τρόικα για την κατάργηση του κατώτερου εγγυημένου μισθού και έχουν νομοθετήσει αυτή την συμφωνία τους με το νόμο 3845/2010.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 2 αυτού του νόμου, στην παράγραφο 7, αναφέρεται ρητά ότι οι ομοιοεπαγγελματικές, κλαδικές και επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας μπορεί να αποκλίνουν από τις εθνικές γενικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας που ορίζουν τον κατώτερο εγγυημένο μισθό.

Επομένως, όσον αφορά τη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι δεν θα γίνουμε Ινδία, «είναι άνθρακες ο θησαυρός» και ήδη ως χώρα οδεύουμε, όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς, να γίνουμε όχι Ινδία αλλά Πακιστάν.

To Γραφείο Τύπου