Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
20/05/2002

Η στάση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφορικά με τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

Σχετικά με τηστάση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρ.Πρωτόπαπα,στο Press Room, αναφορικά με τις δηλώσεις τουΑρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

Με έκπληξη σημειώνουμε την έμμεση κάλυψη και ενθάρρυνση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με την επίμονη άρνηση του να αποδοκιμάσει τις πρωτοφανείς πολιτικές δηλώσεις του κ. Χριστόδουλου εναντίον του Προέδρου του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος πολιτικολογεί και μοιράζει πιστοποιητικά πνευματικών και θρησκευτικών φρονημάτων. Η αναπαραγωγή του εξόχως εριστικού λόγου του, αποτελεί πρόκληση για το λαό και για τους απλούς λειτουργούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αφού συνιστούν ευθεία διχαστική παρέμβαση στη δημόσια πολιτική ζωή και προσβολή στην Δημοκρατική Συνταγματική τάξη.

Η κυβέρνηση επιλέγει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και του γεφυροποιού με τις απόψεις του κ. Χριστόδουλου για καθαρά εσωκομματικούς λόγους και σχεδιασμούς της.

Η στάση αυτή την εκθέτει στη συνείδηση των δημοκρατικών πολιτών που δεν ανέχονται τη σταθερή διολίσθηση σε θεοκρατικές αντιλήψεις για τη δημοκρατία μας.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου