Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/10/2011

Συνέντευξη του Δ.Στρατούλη στο ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο»

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «105,5 Στο Κόκκινο» (Μπάμπη Αγρολάμπο) ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Η μαζικότητα και η μαχητικότητα της πρόσφατης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ στις 5/10, καθώς και οι υπό εξέλιξη κινητοποιήσεις με προωθημένες μάλιστα μορφές πάλης (καταλήψεις) προοιωνίζουν ότι η πανελλαδική απεργία στις 19/10 θα είναι εφάμιλλη ή και καλύτερη από την αντίστοιχη στις 5/5/2010. Η απεργία αυτή μπορεί και πρέπει να επιταχύνει τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις, την ανατροπή της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, της Τρόικας και των πολιτικών τους και το άνοιγμα του δρόμου για μια άλλη προοδευτική σοσιαλιστική πορεία της χώρας μας. Εξάλλου οι απεργοί – διαδηλωτές στους δρόμους έχουν ήδη πολιτικοποιήσει τα αιτήματα τους και ζητούν να φύγει η κυβέρνηση και η τρόικα, να διαγραφεί το δημόσιο χρέος, να μη πληρωθούν  τα χαράτσια κλπ.

Το αίσθημα του λαού ότι είναι δύσκολο ή και αδύνατο να νικήσει τους πανίσχυρους αντιπάλους του (κυβέρνηση, τράπεζες, ΔΝΤ, ΕΕ) και ο φόβος ότι μπορεί να πάθει χειρότερα, που του έχουν διαχύσει οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις και ΜΜΕ, μπορεί να αντιμετωπιστεί, εάν εμείς στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ του δώσουμε ελπίδα ότι υπάρχει άλλος δρόμος απʼ αυτόν του μνημονίου. Κι αυτό μπορούμε να το κάνουμε, μόνο εάν προωθήσουμε με υπομονή, σοβαρότητα και συνέπεια κοινές δράσεις και τη συνεργασία όλων των δυνάμεων της Αριστεράς με βάση ένα κοινό ριζοσπαστικό πρόγραμμα. Μία τέτοια συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς μπορεί να συσπειρώσει γύρω της με φερέγγυο τρόπο, σε αγωνιστική προγραμματική βάση και άλλες ευρύτερες δυνάμεις, που απεγκλωβίζονται από το δικομματισμό, ώστε να σχηματιστεί ένα ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο και μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία.

To Γραφείο Τύπου