Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/10/2011

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Λαφαζάνης με θέμα: Η κυβέρνηση με την πολιτική της οδηγεί σε απαξίωση και μαρασμό το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ)

Προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και τουρισμού - Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Δ.Σ του Σ.Ε.Φ., το οποίο διορίζεται και ελέγχεται από την κυβέρνηση, και ειδικότερα η διοίκησή του, με ολιγωρίες και παραλείψεις της οδηγεί το Σ.Ε.Φ. σε καθημερινό και διαρκή μαρασμό και απαξίωση. Συγκεκριμένα:

1.    Καθυστερεί την υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ του Σ.Ε.Φ. και ΚΑ.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  επί 2 συνεχή έτη (αγωνιστική περίοδος 2009-2010 και 2010-2011).

2. Καθυστερεί από τον Οκτώβριο του 2009 την είσπραξη οφειλής μισθωμάτων από την εταιρεία SPORTS EVOLUSION, η οποία ήταν ενοικιάστρια των Γηπέδων Ποδοσφαίρου 5χ5 στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ . Συνολική οφειλή 120.000 ευρώ περίπου.

3.  Καθυστερεί  2 χρόνια,  από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και σήμερα (Οκτώβριος 2011), την είσπραξη οφειλής μισθωμάτων από την εταιρεία-ενοικιαστή καταστήματος εστιατορίου-καφετέριας στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου. Συνολική οφειλή μισθωμάτων και λειτουργικών εξόδων του συγκεκριμένου καταστήματος: 1.500.000 ευρώ περίπου.

4. Καθυστερεί από τον Ιανουάριο του 2010 την είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών (τιμολόγια μισθωμάτων) από την εταιρεία– ενοικιαστή της παιδικής χαράς στον περιβάλλοντα  χώρο του ΣΕΦ. Η συγκεκριμένη εταιρεία οφείλει, επίσης, λειτουργικά έξοδα στο Σ.Ε.Φ. από τον Σεπτέμβριο του 2009 έως σήμερα. Συνολική οφειλή προς ΣΕΦ: περίπου 100.000 ευρώ .

5. Δεν έχει αποδώσει, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη  Συλλογική  Σύμβαση Εργασίας, (ΣΣΕ) αποζημίωση σε 35 εργαζόμενους του ΣΕΦ που έχουν συνταξιοδοτηθεί αντίθετα με όσα προβλέπονται και από την εργατική νομοθεσία αλλά και τους νόμους του κράτους. Η καθυστέρηση αυτή ήδη υπερβαίνει το έτος και το οφειλόμενο ποσό είναι 1.300.000 ευρώ περίπου, ενώ ταυτόχρονα δεν αποδίδει στους 112 εργαζόμενους του ΣΕΦ οφειλόμενα (που προβλέπονται από τη ΣΣΕ) από το Φεβρουάριο του 2011.

6. Πραγματοποιεί αδικαιολόγητες και αλόγιστες δαπάνες εν μέσω κρίσης- όπως κινητή τηλεφωνία, έξοδα μετακίνησης κ.λ.π., ενώ απέδωσε μέσα σε ένα χρόνο πλέον των 100.000 ευρώ σε 3 δικηγόρους για παροχή υπηρεσιών, παρότι το ΣΕΦ διαθέτει συγκροτημένη Νομική Υπηρεσία.

Επειδή το ΣΕΦ είναι ένα πρότυπο Αθλητικό κέντρο με τεράστια διαχρονική προσφορά στην Ελληνική κοινωνία και δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:

1.    Θα αποδοθούν οι αποζημιώσεις και πότε, στους 35 εργαζόμενους του ΣΕΦ, που έχουν συνταξιοδοτηθεί, αλλά και τα οφειλόμενα στους 112 εργαζόμενους στο ΣΕΦ, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την εργατική νομοθεσία;

2.    Το Δ.Σ του ΣΕΦ έχει προχωρήσει στις ενέργειες που προβλέπονται από τη νομοθεσία για την είσπραξη των οφειλομένων από τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στο χώρο του σταδίου; Έχουν γίνει έλεγχοι και πότε, από τους υφιστάμενους ελεγκτικούς μηχανισμούς, για το αν η διοίκηση του ΣΕΦ, λειτουργεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία; Διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας; Επεβλήθησαν κυρώσεις στους παραβάτες; Αν δεν έχουν γίνει, πρόκειται να γίνουν έλεγχοι για τις παραπάνω καταγγελίες και θα αποδοθούν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση και κάθε υπεύθυνο, για τυχόν παραβάσεις της νομοθεσίας;

Επίσης παρακαλώ όπως καταθέσετε στη Βουλή:

1.    Τους οικονομικούς, εργατικούς και διοικητικούς ελέγχους των 2 τελευταίων ετών που διενεργήθηκαν στο ΣΕΦ. Εάν η διοίκηση του Σταδίου  δεν ήταν σύννομη με τις διατάξεις της νομοθεσίας, αν επεβλήθησαν κυρώσεις και ποιες.

Ο ερωτών και αιτών βουλευτής

Λαφαζάνης Παναγιώτης