Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/10/2011

Δελτίο Τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τ.Κουράκη - κ. Διαμαντοπούλου, ποιος ευθύνεται για την αναστολή λειτουργίας των Ιδρυμάτων;

Στην απόφαση του ΤΕΙ Αθήνας να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας του εξαιτίας της μη χορήγησης πιστώσεων για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, προκειμένου να λειτουργήσει έστω στοιχειωδώς, η Υπουργός Παιδείας, που είναι η κύρια υπεύθυνη γι αυτήν την κατάσταση, έσπευσε να δηλώσει αυταρχικά πως:  «κανένα Ίδρυμα δεν μπορεί να πάρει απόφαση για αναστολή λειτουργίας του».

Η κ. Διαμαντοπούλου υποκρίνεται πως δεν έχει αντιληφθεί το λόγο της αναστολής λειτουργίας, ενώ με επικοινωνιακά τεχνάσματα επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη στα θύματα της ίδιας της πολιτικής που εδώ και μήνες ακολουθεί. Εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της τάξης, καλεί τους καθηγητές να κρατήσουν ανοικτές τις σχολές, ενώ με τη ραγδαία και ανορθολογική μείωση των κονδυλίων, τις έχει μετατρέψει σε σχολές φαντάσματα. Οι αντιδράσεις που προκαλεί η πολιτική της δεν είναι αντιδράσεις μίας «συντεχνίας» που στρέφεται εναντίον της, αλλά η ύστατη φωνή απελπισίας ακαδημαϊκών αρχών που αδυνατούν πλέον να επιτελέσουν το έργο τους.

Η Υπουργός ζητά τη διατήρηση της τάξης, την ίδια στιγμή που έχει η ίδια οδηγήσει σε ένα πρωτοφανές χάος ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα. Ας αναλάβει τις ευθύνες της και ας σταματήσει να εγκαλεί σε μία επίπλαστη νομιμότητα τους πάντες. Ας κατανοήσουν επιτέλους πως η κοινωνία που αντιδρά στις καταστροφικές πολιτικές τους, δεν είναι ούτε παράλογη ούτε παράνομη, αλλά μία κοινωνία που την έχουν εξωθήσει στα όρια της αντοχής της και που οφείλει να αντιδράσει. 

To Γραφείο Τύπου