Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/10/2011

Συνάντηση βουλευτών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στην υπό κατάληψη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων

«Δεν καλύπτουμε ούτε καν τις οργανικές θέσεις και μας βγάζουν στην εφεδρεία» δήλωσαν οι εργαζόμενες/οι της υπό κατάληψη Γενικής Γραμματείας Ισότητας σε συζήτηση που είχαν με τις βουλευτίνες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αμμανατίδου Πασχαλίδου Λίτσα, Διώτη Ηρώ και κλιμάκιο του Δικτύου Γυναικών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Οι εργαζόμενες/οι ζητούν, όπως και η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων, την απόσυρση του «ανθρωποκτόνου», όπως το χαρακτηρίζουν, πολυνομοσχεδίου. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι/ες της Γ.Γ.Ι.Φ. καταγγέλλουν ότι τα νέα μέτρα θα θίξουν «προνομιακά» τις γυναίκες (μητέρες ανηλίκων, μονογονεϊκές οικογένειες και όχι μόνο).

Από τη μεριά του ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δηλώνει ότι η απαξίωση του Δημοσίου και οι απολύσεις θα έχουν πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομίας, στο εισόδημα και στο βιοτικό επίπεδο όλων των πολιτών και ότι ο αγώνας είναι κοινός για όλους τους εργαζόμενους.  Όσον αφορά στα δικαιώματα των γυναικών, τονίζει ότι την εποχή που ζούμε τʼ αντισταθμιστικά μέτρα για την ισότητα και η προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών όχι μόνο δεν αποτελούν πολυτέλεια, αλλά είναι βασική ανάγκη.

Τέλος, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α καλεί όλους τους εργαζόμενους/ες, τις γυναίκες, τη νεολαία, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους σε ένα κοινό μέτωπο αγώνα για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και αυτής της ανελέητης πολιτικής.

To Γραφείο Τύπου