Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/10/2011

Η Ριζοσπαστική αριστερά στην Ελλάδα, αλληλέγγυα στους διαδηλωτές των ΗΠΑ, στη Wall street και στις μεγάλες αμερικανικές πόλεις - Δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου για την εξωτερική πολιτική

Ένα πρωτόγνωρο και ελπιδοφόρο  μαζικό κίνημα διαδηλωτών, που ονομάζεται «Είμαστε το 99%» σαρώνει τις ΗΠΑ. Εργάτες, άνεργοι, γυναίκες, μετανάστες, Αφρό-αμερικανοί, άνθρωποι όλων των ηλικιών διαδηλώνουν συνεχώς τις τελευταίες μέρες, ενάντια στη δικτατορία των τραπεζιτών και των πολυεθνικών στις ΗΠΑ. Η πρωτοφανής ανεργία, η έλλειψη κοινωνικών υποδομών και πολιτικών, η υποταγή της περίθαλψης, της παιδείας,  της φαρμακευτικής αρωγής στο ιδιωτικό κέρδος, η εμπορευματοποίηση κάθε έννοιας κοινωνικών αγαθών, η αλματώδη αύξηση της ανεργίας, της ανέχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, των αστέγων,  η απληστία των τραπεζών σε βάρος τις μικρής ιδιοκτησίας είναι, ανάμεσα στα άλλα, οι βασικές αιτίες αυτού του λαϊκού ξεσηκωμού.

Η ριζοσπαστική αριστερά στην Ελλάδα, εκτιμά ότι η διεθνιστική αλληλεγγύη ανάμεσα στα θύματα τις δικτατορίας των αγορών, ενάντια στις κυβερνήσεις που έχουν μετατραπεί σε «υπαλληλίσκοι» των μεγάλων συμφερόντων είναι αναγκαία όσο ποτέ.

Η κοινή δράση, ο διεθνής συντονισμός, οι μαζικοί και αποτελεσματικοί αγώνες, οι ελπιδοφόρες ανατροπές, τρομάζουν το 1% γιατί και εμείς εδώ στην Ελλάδα είμαστε το 99%. Οι δικοί μας αγώνες που αυτές τις μέρες εκτυλίσσονται και μαζικοποιούνται μπορούν να γίνουν ένα μεγάλο ποτάμι για έναν άλλον κόσμο, με κοινωνική δικαιοσύνη, ελπίδα και πρόοδο, που μπορεί να βάλει ένα τέλος σε έναν  «εφιαλτικό κόσμο των λίγων»,  των άπληστων, του κεφαλαίου, που δείχνει αχόρταγο, φιλοπόλεμο και  επικίνδυνο. Δεν είναι ανίκητο και θα το αποδείξουμε.

To Γραφείο Τύπου