Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/03/2005

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος στους απεργούς ναυτεργάτες, που συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα την απεργία τους

"Το λιμάνι του Πειραιά με τα δεμένα καράβια θυμίζει μνημόσυνο. Ο ΣΥΝ υποστηρίζει τα αιτήματα των ναυτεργατών"..

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος και ο Παν. Λαφαζάνης, πρώην βουλευτής, οι Εύη Καρακώστα και Γ. Αλιβιζόπουλος, νομαρχιακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ο Γ. Γαβρίλης Γραμματέας Ν.Ε, Πειραιά ΣΥΝ, καθώς και στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., επισκέφθηκαν σήμερα την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία -η οποία αποφάσισε να συνεχίσει την απεργία και για δεύτερο 48ωρο, μέχρι το Σάββατο το πρωί- και συζήτησαν με τους απεργούς.

Αμέσως μετά ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

«Το λιμάνι σήμερα είναι γεμάτο καράβια. Δυστυχώς δεν είναι πανηγύρι. Θυμίζει μνημόσυνο. Μνημόσυνο των ναυτεργατών οι οποίοι έχουν συμβάλει και με τη ζωή τους και με την σκληρή δουλειά τους και με την απόσταση από τις οικογένειές τους στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο ΣΥΝ στηρίζει πλήρως τα αιτήματα της δίκαιης απεργίας τους. Πρώτον, για το θέμα του διπλασιασμού του εφ΄ άπαξ. Δεύτερον, για ένα Ειδικό Ταμείο Ανεργίας. Τρίτον, για φορολογικά μέτρα όπως αυτά που ίσχυαν μέχρι το 1994. Τέταρτο, για να προστατευθεί η εργασία τους με την οργανική σύνθεση ελληνικών πληρωμάτων και στα ποντοπόρα πλοία και στα πλοία της ακτοπλοΐας.»

«Είναι απόλυτα δίκαιη. Οι ναυτεργάτες έχουν φτάσει στο αμήν. Πρόκειται για σκληρά εργαζόμενους Έλληνες σε όλες τις θάλασσες του κόσμου, που πληρώνουν κάθε χρόνο ένα μεγάλο φόρο αίματος. Στηρίζουμε πλήρως τα αιτήματά τους.»

«Η απάντηση της κυβέρνησης πρέπει νάναι η πλήρης και άμεση ανταπόκριση σε πολύ μετριοπαθείς διεκδικήσεις τις οποίες θέτουν. Η κυβέρνηση σήμερα στρέφεται και ενάντια στους ναυτεργάτες, στρέφεται και ενάντια στα νησιά γιατί, οδηγώντας τους ναυτεργάτες σε απόγνωση, προκαλεί αυτή η ίδια την απεργία, το μόνο μέσο αγώνα που διαθέτουν, και προκαλούνται μια σειρά προβλήματα στα λιμάνια της χώρας, που αποκόπτονται από το κέντρο. Για όλα αυτά μόνο οι ναυτεργάτες δεν έχουν την ευθύνη.»

To Γραφείο Τύπου