Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
14/10/2011

Συναντήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχ. Κριτσωτάκη με εκπροσώπους της Δ/νσης του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Δ/νσης του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και ενημερώθηκε για την έντονη και συνεχή εκπαιδευτική, πνευματική και πολιτιστική παρουσία του Πειραματικού ΓΕΛ Ηρακλείου.

Εκτιμήθηκε η χρησιμότητα της ύπαρξης των Πειραματικών σχολείων και η αναγκαιότητα της ανάπτυξης του και σε άλλες περιοχές.

Επισημάνθηκε ότι είναι αναγκαία η συνέχιση της λειτουργίας, του δεδομένης της προσφοράς του σε μια μεγαλούπολη -έδρα της περιφέρειας Κρήτης.

Συζητήθηκε η Υποψηφιότητα του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου για τον ορισμό του ως Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο, καθώς το τρέχον σχολικό έτος 2011-2012, με την πρώτη εφαρμογή του Ν.3966/2011, καθορίζεται σε 15 ο αριθμός των υφιστάμενων Πειραματικών Λυκείων που κατόπιν αξιολόγησης θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους ως Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε τη σημασία της λειτουργίας των Πειραματικών σχολείων και δήλωσε ότι θα ασχοληθεί με το θέμα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού έργου.

Ο βουλευτής είχε επίσης συνάντηση με εκπροσώπους του Συντονιστικού Καθηγητών Ιταλικής Φιλολογίας Περιφέρειας Κρήτης, οι οποίοι με ευθύνη της πολιτείας οδηγήθηκαν στην ανεργία

Τη Δευτέρα ο Μ. Κριτσωτάκης θα επισκεφθεί το ΙΤΕ προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος και με το Δ.Σ. των εργαζομένων

To Γραφείο Τύπου