Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
30/05/2002

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος και ο Τ. Τρίκκας, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού συναντήθηκαν σήμερα με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της Κώστα Παπά και την Γραμματέα Αθανασία Σίσκου.

Η αντιπροσωπεία της ΟΕΚ εξέθεσε στον Πρόεδρο του ΣΥΝ τα προβλήματα που απασχολούν τους ΄Ελληνες στη Γερμανία και ζήτησε την συμπαράσταση του ΣΥΝ στις προσπάθειες για την επίλυσή τους.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΟΕΚ ότι ο ΣΥΝ θεωρεί χρέος του να συμβάλει με όλες τους τις δυνάμεις ώστε οι ΄Ελληνες στη Γερμανία, όπως και στις άλλες ξένες χώρες, να μπορούν να ασκούν τα δικαιώματά τους στην εργασία, την εκπαίδευση και την εξασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών καθημερινής διαβίωσης ως ισότιμοι πολίτες στις χώρες που ζουν.

Υπογράμμισε την ανάγκη καταπολέμησης της ξενοφοβίας, που αποτελεί κίνδυνο για τις δημοκρατικές κατακτήσεις των ευρωπαϊκών λαών και την πολυπολιτισμική Ευρώπη και εξέφρασε την υποστήριξη του ΣΥΝ στις κοινοτικές οργανώσεις του Ελληνισμού στη Γερμανία και στο έργο που καλούνται να επιτελέσουν.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου