Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
30/05/2002

Εκκληση προς τους ηγέτες της Ε.Ε. να μην υιοθετήσουν την αντι-μεταναστευτική πολιτική

ΕΥΡΩΠΗ ΝΤΡΟΠΗ!

Ο Νίκος Βούτσης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Τύπου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Καλούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, τους σημερινούς ηγέτες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης να μην υιοθετήσουν την αντι-μεταναστευτική πολιτική, να αρνηθούν την Ευρώπη-φρούριο, την Ευρώπη-γκέτο.

Είναι ντροπή για την Ευρώπη η πιθανή αυτή επικίνδυνη εξέλιξη, που θα ακυρώσει αξίες και πολιτισμικές παρακαταθήκες που σφράγισαν των πολυκύμαντη ιστορία της ηπείρου μας.

Ένα χρόνο μετά την έκθεση που αναγνώριζε στους μετανάστες, πέραν των ανθρωπιστικών λόγων για την επιβίωση και τη δημιουργική τους ένταξη, την σημαντική συμβολή τους στην οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική ασφάλιση και τη δημογραφική αναγέννηση της Ευρώπης, οι Eυρωπαίοι ηγέτες ανακαλύπτουν εχθρούς μέσα στους αδικημένους και ταλαιπωρημένους πολίτες του σύγχρονου κόσμου μας.

Μετά την παθητική συμμετοχή στη διεθνώς ενορχηστρούμενη αντιτρομοκρατική υστερία, εμφανίζονται οι σημερινοί ηγέτες της Ε.Ε. να πρωταγωνιστούν σε μια άθλια "περιφρούρηση" του πλούτου και της ευδαιμονίας που αποκτήθηκαν στο παρελθόν από την αποικιακή εκμετάλλευση και σήμερα αυξάνουν από την άδικη και προνομιακή διαχείριση "για τους λίγους" της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Συνιστά δε ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση στο δημοκρατικό αίσθημα και την πολυπολιτισμική κουλτούρα η επίκληση ως άλλοθι της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Ο Λεπέν και οι όμοιοί του δεν αντιμετωπίζονται, αλλά ενθαρρύνονται από αυτές τις πολιτικές που αναδεικνύουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό σε ηγεμονεύουσες ιδέες και εν τέλει τον Λεπενισμό σε μια επικίνδυνη ιδεοληψία, που συγκαλύπτεται δυστυχώς υπό τον μανδύα συντηρητικών ή και σοσιαλδημοκρατικών κυβερνητικών ηγεσιών.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου