Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/10/2011

Δήλωση της Ρένας Δούρου, μέλους της Π.Γ. ου ΣΥΝ και υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, με αφορμή τα δημοσιεύματα περί προωθούμενου μεγάλου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους από τη γερμανική πλευρά

Με την ελληνική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό από κάθε είδους σοβαρή διαπραγμάτευση για τις τύχες της χώρας, με την κρίση να σοβεί ισοπεδώνοντας καθημερινά την κοινωνία, Μέρκελ και Σαρκοζί σε συνεννόηση με τους τραπεζίτες της Γηραιάς Ηπείρου, δρομολογούν εφιαλτικές λύσεις. Λύσεις συντριπτικού «κουρέματος», ακόμη και πάνω από το 50% του ελληνικού χρέους που θα έχουν καταλυτικές επιπτώσεις στην ήδη σοβαρά επιβαρυμένη ελληνική κοινωνία. Τα όποια σενάρια επεξεργάζονται Παρίσι, Βερολίνο προς όφελος των τραπεζών και των αγορών, συνεπάγονται υπονόμευση του μέλλοντος του ελληνικού λαού για πολλές γενιές. Παράλληλα, η γερμανική πλευρά προετοιμάζει το έδαφος για σύνοδο κορυφής μειωμένων προσδοκιών, στις 23/10, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε και του εκπροσώπου της καγκελαρίου Α. Μέρκελ.

Το μέλλον, όπως το σχεδιάζει η κυβέρνηση Παπανδρέου, με την ανικανότητα και τη δουλικότητά της (αν δεν πρόκειται για σαφή ιδεολογική επιλογή), το Βερολίνο, το Παρίσι και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, δεν είναι απλά σκοτεινό αλλά είναι... ανύπαρκτο.

Η μόνη διέξοδος είναι αυτή που έδειξε το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, το 99% των λαών που κατέβηκαν στους δρόμους πάνω από εννιακοσίων πόλεων σε όλο τον κόσμο, λέγοντας «όχι» στη λιτότητα, «ναι» στη δίκαιη κατανομή του πλούτου, διεκδικώντας «αληθινή δημοκρατία», στα χνάρια των πλατειών της Μαδρίτης και του Συντάγματος. «Ήλθε η ώρα να μας ακούσουν»! Εμάς, τους λαούς και όχι τους Μέρκελ, Σαρκοζί, Παπανδρέου, Σόιμπλε και λοιπούς!

To Γραφείο Τύπου