Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
30/05/2002

Δήλωση Δημήτρη Παπαδημούλη για Γ' Κ.Π.Σ.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική Πολιτική, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ.Σημίτη για την πορεία υλοποίησης του Γ' ΚΠΣ, δήλωσε:

Η συνολική εικόνα, δυόμιση χρόνια μετά την έναρξη του Γ΄ΚΠΣ επιβάλλει σε όλους ανησυχία και εγρήγορση και όχι τον εξωραϊσμό και τον εφησυχασμό που επιλέγει εξακολουθητικά η κυβέρνηση.

Αν η χώρα δεν αξιοποιήσει στο έπακρο αυτήν την πρόκληση, κινδυνεύει να χάσει ίσως οριστικά το τρένο της πραγματικής σύγκλισης και της κοινωνικής συνοχής.

Ο ΣΥΝ, χωρίς να μηδενίζει όσα έγιναν ή σχεδιάζονται, τονίζει ότι η κυβερνητική ωραιοποιημένη εκδοχή δεν είναι καθόλου πειστική:

Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Τα παθήματα από τα προηγούμενα ΚΠΣ δεν έγιναν μαθήματα. Αντίθετα ελλοχεύει και εντείνεται ο κίνδυνος να χρησιμοποιηθεί το Γ' ΚΠΣ ως μέσο για την εκλογική ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ, παρά ως μέσο για τη διατηρήσιμη ανάπτυξη της οικονομίας και της απασχόλησης.

Το ζητούμενο είναι η αναπτυξιακή αξιοποίηση και όχι απλά η λογιστική απορρόφηση του Γ' ΚΠΣ.

Η πρόκληση υπερβαίνει σε μέγεθος, χρονική διάρκεια και σημασία την κυβέρνηση. Γι' αυτό και η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει στην πράξη και όχι στα λόγια τον απαραίτητο κοινωνικό και πολιτικό έλεγχο και συμμετοχή και κυρίως τα αναγκαία μετρήσιμα αποτελέσματα.

To Γραφείο Τύπου