Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/10/2011

Συνάντηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Η.Διώτη με εργαζόμενους στους Δήμους και στη ΔΕΗ

«Οι εργαζόμενοι μπορούν, ενωμένοι, να νικήσουν»

Στη συνέλευση των εργαζομένων στους δήμους του ν. Λάρισας βρέθηκε το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τη βουλευτή Λάρισας Ηρώ Διώτη και τους Τάκη Γιαλαμά, Δημήτρη Γελαλή, Ελπίδα Αναστασίου και Νίκο Παπαδόπουλο, το οποίο στη συνέχεια συναντήθηκε με εργαζομένους στη ΔΕΗ, στο πλαίσιο εξορμήσεων του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας ενόψει της 48ωρης γενικής, πανελλαδικής απεργίας της 19ης και 20ης Οκτωβρίου.

Η βουλευτής, απευθυνόμενη στους εργαζομένους στο δήμο, που έχουν καταλάβει το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, διαμαρτυρόμενοι για τις τεράστιες μειώσεις μισθών που έχουν ήδη υποστεί αλλά και για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που μεταφράζεται σε περαιτέρω μειώσεις αλλά και απολύσεις, εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι ο κοινωνικός εκβιασμός που επιχειρεί η κυβέρνηση, δεν μπορεί να σταθεί ικανός να κάμψει τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων.

Στη συνάντηση με τους εργαζομένους της ΔΕΗ, η κουβέντα επικεντρώθηκε στα θέματα της μείωσης μισθών και συντάξεων στις ΔΕΚΟ, ενώ συζητήθηκε η δημιουργία επιτροπής συμπαράστασης και αλληλεγγύης ενάντια στα χαράτσια, με τη συμμετοχή και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σε αυτή, καθώς κι άλλων φορέων.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, η Λαρισαία βουλευτής μεταξύ άλλων τόνισε:

«Όσο οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι, όσο η κοινωνική αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη θα  παίρνει τη θέση του ατομισμού που διακατείχε τα προηγούμενα χρόνια την κοινωνία μας, τόσο οι κυβερνητικές απειλές και η υπέρμετρη καταστολή που έχουν επιλέξει να εφαρμόσουν θα είναι γράμμα κενό περιεχομένου.

Η αυριανή και μεθαυριανή (σ.σ. χθεσινή και σημερινή) πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση, με τη συμμετοχή των μικρομεσαίων εμποροβιοτεχνών, γιατρών, δικηγόρων, φαρμακοποιών, οικονομολόγων και πολλών άλλων επαγγελματιών, είναι η καλύτερη ευκαιρία να δείξουμε στους κρατούντες ότι ο λαός, η κοινωνία έχουν φωνή, την υψώνουν και μπορούν οι ίδιοι να θέσουν μία άλλη προοπτική για τη ζωή και το μέλλον τους. Ο αγώνας αυτός δεν μπορεί παρά να δείξει ότι οι μέρες αυτής της κυβέρνησης είναι μετρημένες».

To Γραφείο Τύπου