Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
31/05/2002

Τα κοινωνικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με τη βία, την αστυνόμευση, την καταστολή

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καθημερινά όλο και περισσότερο προσχωρεί σε μια αυταρχική νεοφιλελεύθερη πολιτική αντίληψη για την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων. Η απροκάλυπτη αιματηρή βία απέναντι στους απεργούς λιμενεργάτες, η καταστολή των εργατικών κινητοποιήσεων με τη συνδρομή της δικαστικής εξουσίας που βγάζει κάθε απεργία παράνομη και καταχρηστική ακόμη και όταν υπερασπίζεται στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες, η αστυνομική παρακολούθηση των κοινωνικών κινημάτων, τα πάνοπλα αστυνομικά σώματα μέρα μεσημέρι στα κέντρα των πόλεων, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση, αντί να προσπαθεί να δώσει κοινωνικά δίκαιες λύσεις σε προβλήματα και ανάγκες των εργαζομένων, πριμοδοτεί τον φόβο και την ανασφάλεια των πολιτών, προκειμένου να εισπράξει εκλογική υπεραξία και να εμπεδώσει αδιαμαρτύρητα την άδικη και αντικοινωνική της πολιτική.

Με την ίδια ακριβώς πολιτική αντίληψη, της καταστολής και της αστυνομοκρατίας, συμπεριφέρεται η κυβέρνηση στα προβλήματα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης. Χθες συνομολόγησε με τα πιο συντηρητικά πολιτικά ρεύματα στο πεδίο της Ε.Ε., για νέους τρομονόμους και συνδιαμόρφωσε τον ενιαίο δικαστικό χώρο, που βάζει στο στόχαστρο τα κινήματα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Σήμερα συνηγορεί στη δημιουργία της Ευρώπης-φρούριο απέναντι στη δυστυχία, στους μετανάστες και τους πρόσφυγες των πολέμων.

Ο Συνασπισμός εκτιμά ότι αυτές ακριβώς οι πολιτικές εμπεδώνουν τις πλέον αντιδημοκρατικές και εγωϊστικές αξίες, διευρύνουν τις ανισότητες, πριμοδοτούν την ακροδεξιά στην Ελλάδα και την Ευρώπη, διευρύνουν το χάσμα μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής αντιπροσώπευσης, απαξιώνουν την ίδια την πολιτική.

Ο Συνασπισμός θα συνεχίσει να αγωνίζεται για λύση στα κοινωνικά προβλήματα με δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία. Θα υπερασπισθούμε τις ανοικτές δημοκρατικές και πολυπολιτισμικές κοινωνίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Τμήμα Δικαιωμάτων