Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/10/2011

Αποσπάσματα συνέντευξης Ρ. Δούρου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο ραδιόφωνο του Flash (Γ. Κύρτσος)

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash, στην εκπομπή της Αγγελικής Σπανού και του Γιώργου Κύρτσου, η Ρένα Δούρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής, τόνισε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενη στις διήμερη κινητοποίηση κατά του πολυνομοσχεδίου και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση:

“Είναι απολύτως ενθαρρυντικό το γεγονός ότι και σήμερα το Σύνταγμα βουλιάζει από εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές. Τους νέους, τις νέες, τους συνταξιούχους, τους εργαζομένους, τους ανέργους που δεν φοβήθηκαν και δεν έκαναν πίσω μπροστά στην αλόγιστη χρήση βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις και έδωσαν τη δική τους απάντηση στους 154 κυβερνητικούς βουλευτές που αφού γελοιοποιήθηκαν περιφερόμενοι από κανάλι σε κανάλι, 'έσωσαν' τελικά τη χώρα, βυθίζοντάς την, για έκτη φορά! Οι χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν ηχηρή απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι στους δρόμους κατεβαίνουν μόνον οι βολεμένοι.

Σήμερα αγανάκτηση δεν αρκεί. Είναι ευθύνη της αριστεράς και των δημοκρατικών δυνάμεων να μετατραπεί η οργή αυτή σε συγκεκριμένα αιτήματα, με πρώτο εκείνο της ομαλής πορείας προς τις εκλογές για να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση αυτή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στη βουλή και την ευρωβουλή, έχει καταθέσει εγκαίρως εναλλακτικές προτάσεις διεξόδου από την κρίση και απεμπλοκής από το μνημόνιο. Όμως όσο δεν αλλάζει ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όσο η ευρωβουλή δεν διαθέτει καθοριστικές αρμοδιότητες προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αντιδημοκρατικές προτάσεις των Μέρκελ – Σαρκοζί περί οικονομικής διακυβέρνησης με επικεφαλής τον κ. Βαν Ρομπέι, όσο δεν προωθείται η δημιουργία ενός ταμείου Κοινωνικής Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης, που προτείνει το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, η ευρωπαϊκή κρίση θα επεκτείνεται, όπως διαπιστώνουμε ότι συμβαίνει ήδη. Πλέον στο στόχαστρό της δεν βρίσκονται τα λεγόμενα Pigs αλλά εσχάτως, μετά την απειλή υποβάθμισή της από τους οίκους αξιολόγησης, και η Γαλλία”.

To Γραφείο Τύπου