Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/10/2011

Δήλωση της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης Ευαγγελίας Αμμανατίδου - Μια πρώτη δικαίωση για τα παιδία των πολυτέκνων και τριτεκνων που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις

Μετά από ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σχετικά με την εισαγωγή τέκνων πολυτέκνων και τριτέκνων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανακοίνωσε με Δελτίο Τύπου (19/10/2011) ότι για το έτος 2011 – 2012 τα τέκνα πολυτέκνων και τριτέκνων, που μπήκαν στην ειδική κατάταξη χωρίς να είναι όλα τα τέκνα της οικογένειας κάτω των 23 ετών ή των 26 αντίστοιχα (όπως όριζε η εγκύκλιος του Υπουργείου), δεν θα υποστούν τις  διοικητικές κυρώσεις (διαγραφή και διετής αποκλεισμός από τις Πανελλαδικές εξετάσεις), αλλά θα υπαχθούν στην γενική κατάταξη. Για τον λόγο αυτό οι εγγραφές παρατείνονται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Βʼ Θεσσαλονίκης Αμμανατίδου – Πασχαλίδου Ευαγγελία δήλωσε ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στο δίκαιο αίτημα των οικογενειών να μην υποστούν οι επιτυχόντες μαθητές (που αρκετοί σημείωσαν εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες) τις συνέπειες της κυβερνητικής προχειρότητας. Η υπαναχώρηση του ΥΠΔΒΜΘ μας δίνει μια πρώτη ικανοποίηση παρόλο που οι εν λόγω επιτυχόντες δικαιούνται εξίσου με τους υπόλοιπους πολύτεκνους/τρίτεκνους τα μόρια της πολυτεκνικής / τριτεκνικής ιδιότητας των γονέων τους. Ο ν. 3966/2011 που αλλάζει τους όρους εισαγωγής και των τέκνων πολυτέκνων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εισάγει πολλαπλές ανισότητες μεταξύ των πολυτέκνων και δεν λύνει το πραγματικό πρόβλημα των πολυτέκνων/τριτέκνων οικογενειών που είναι η συντήρηση και ενός δεύτερου (ή ακόμα περισσότερων) σπιτιού. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α επισημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση οι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι, οι οποίοι βιώνουν με σφοδρότητα τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, πρέπει νʼ αντισταθούν στις μεθοδεύσεις περιστολής των παροχών και των δικαιωμάτων τους με την υπόλοιπη κοινωνία».

To Γραφείο Τύπου