Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
21/10/2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Η κυβέρνηση καταρρέει, οι αγώνες συνεχίζονται, η ώρα της ανατροπής της πλησιάζει

Ο λαός είναι στο προσκήνιο και η κυβέρνηση με τους συμμάχους της στο περιθώριο. Τα ψέματα και οι εκβιασμοί της έχουν τελειώσει. Παρά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμένει αιωνίως γαντζωμένη στην εξουσία, σε καθεστώς πλήρους λαϊκής απονομιμοποίησης, με μόνα της στηρίγματα να είναι το κεφάλαιο και τα  εξωθεσμικά κέντρα κάθε είδους. Η κατάρρευσή της δεν μπορεί να συμπαρασύρει τη χώρα και τους ανθρώπους της.

Οι αλλεπάλληλοι εκβιασμοί της κυβέρνησης και η ένταση της κρατικής καταστολής, δεν φόβισαν τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές που πλημμύρισαν τους δρόμους της Ελλάδας στις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις της μεταπολίτευσης.  Δεν φοβίζουν τον λαό που συνεχίζει τους αγώνες για την ανατροπή της πιο αντικοινωνικής και αυταρχικής κυβέρνησης της μεταπολίτευσης.

Καθημερινά, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, μέσα από πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις, χτίζεται μια άλλη κοινωνία. Αυτή της ελπίδας, της συλλογικότητας, της οργάνωσης των αγώνων και της ενωτικής δράσης.  Η Αριστερά και οι δυνάμεις που μάχονται το νεοφιλελευθερισμό πρέπει να βαδίσουν στο δρόμο της κοινής πάλης για την οικοδόμηση συμμαχίας ανατροπής της κυβέρνησης, των μνημονίων και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, στη βάση ενός στρατηγικού σχεδίου για την αναδιανομή του πλούτου  και την ανάπτυξη υπέρ των εργαζομένων, τη δημοκρατία, την προστασία των δημόσιων αγαθών και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. 

To Γραφείο Τύπου