Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
21/10/2011

Συνέντευξη Δ.Παπαδημούλη στον τ/ς «ΣΚΑΙ» (Δ. Οικονόμου. Β. Λυριτζής), σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια και το θάνατο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ

Μιλώντας σήμερα στο τ/σ «ΣΚΑΙ», στην εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» (Δ. Οικονόμου. Β. Λυριτζής), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια και το θάνατο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ τα εξής:

«Ο ΣΥΝ είναι δύναμη δημοκρατικής ομαλότητας και μαζικών ειρηνικών αγώνων. Δείχνουμε μηδενική ανοχή στην δράση των κουκουλοφόρων που τους θεωρούμε ακραία αντιδημοκρατική δύναμη που πολλές φορές υπηρετεί ακραίες παρακρατικές μεθοδεύσεις.  ΟΙ κατηγορίες που εξαπέλυσε το ΚΚΕ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς άστοχες. Γιʼ αυτό και η κ. Παπαρήγα προσπάθησε στις βραδινές δηλώσεις της να μαζέψει το θέμα.

Αυτή τη στιγμή που οι πολίτες βάλλονται με βάρβαρα μέτρα, οι πολίτες που ανήκουν στην ευρύτερη αριστερά  επιζητούν μαζικούς ειρηνικούς αγώνες και ενότητα. Δεν προκρίνουν την αντιπαράθεση και μάλιστα με συκοφαντίες.

Τα χθεσινά επεισόδια και ιδιαίτερα ο θάνατος ενός διαδηλωτή πρέπει να ηχήσει ως καμπανάκι για όλους. Οι συγκρούσεις ροπαλοφόρων και κρανοφόρων αποδεικνύουν με τον πιο άσχημο τρόπο ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Είναι επιτακτική ανάγκη οι συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις που αντιμάχονται την αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης να προβάλλουν ως εγγυητές της δημοκρατικής ομαλότητας μέσα από ενωτικές πρωτοβουλίες κι όχι μέσα από εντάσεις κι αλληλοκατηγορίες».

To Γραφείο Τύπου