Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/10/2011

Σχόλιο της Ειρήνης Κατσινοπούλου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνης για την αγροτική πολιτική, σχετικά με την ομιλία Σκανδαλίδη στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας

Όπως τονίσαμε και στη σύσκεψη πολιτικών κομμάτων και αγροτικών οργανώσεων της 10ης Οκτώβρη για την ΚΑΠ 2014-2020, ήταν σαφές ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, πέρα από γενικόλογες παρατηρήσεις, δεν είχε καμιά σαφή πρόταση. Είναι επόμενο, στη ομιλία του στο χτεσινό συμβούλιο υπουργών γεωργίας, ο κ. Σκανδαλίδης να περιορίζεται σε επιμέρους σχολιασμούς, αποδεχόμενος το γενικό πολιτικό πλαίσιο κατευθύνσεων που ανακοίνωσε η Κομισιόν. 

Όμως το μέγιστο πρόβλημα είναι η ίδια η πολιτική κατεύθυνση της νέας ΚΑΠ και όχι οι τεχνικές λεπτομέρειες της εφαρμογής της. Είναι η προωθούμενη  εξάλειψη των μικρών οικογενειακών εκμεταλλεύσεων,  η διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων βιομηχανιών μεταποίησης γεωργικών προϊόντων, των μεγάλων αλυσίδων λιανικής πώλησης τροφίμων και των εξαγωγικών επιχειρήσεων, εις βάρος των καταναλωτών, της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Επαναλαμβάνουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση δε νομιμοποιείται να διαπραγματευτεί το μέλλον της ελληνικής γεωργίας. Η μόνη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν στους αγρότες και τους εργαζόμενους καταναλωτές είναι να φύγουν τώρα.

To Γραφείο Τύπου