Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/03/2005

Ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς για το ΛΑΦΚΑ συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα καταθέσει τροπολογία για την επιστροφή των αναδρομικών στο πρώτο νομοσχέδιο του Υπ.Οικονομικών ή του Υπ.Απασχόλησης που θα έρθει στη Βουλή

Επίκαιρη ερώτηση προς τους Υπουργούς Απασχόλησης και Οικονομικών για το θέμα της καταβολής των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ κατέθεσε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αλέκος Αλαβάνος.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η παραίτηση από τα ένδικα μέσα (προσφυγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο) του Διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού Οικονομικών, για αναδρομική καταβολή των παράνομα παρακρατηθέντων ποσών του ΛΑΦΚΑ, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί ισχυρές υπόνοιες ότι σκοπός της Κυβέρνησης ήταν να ματαιώσει θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να αποφύγει την υποχρέωση της Πολιτείας να επιστρέψει στους συνταξιούχους τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά.

Με δεδομένη την θέση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι είναι δίκαιο το αίτημα των συνταξιούχων αλλά και την θέση των αρμοδίων υπουργών ότι η κυβέρνηση θα αποδώσει τα αναδρομικά μόλις τελεσιδικήσει η πρώτη θετική απόφαση από προσφυγή άλλου συνταξιούχου, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

To Γραφείο Τύπου