Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
04/06/2002

Ανακοίνωση του Τμήματος Οικολογίας του Συνασπισμού για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος δεν μπορεί να είναι μια απλή επέτειος για ανακοινώσεις. Στην Ελλάδα τα περιβαλλοντικά προβλήματα βρίσκονται σε δραματική κατάσταση. Οι συνθήκες ζωής στην Αθήνα, οι πυρκαγιές, η λειψυδρία, η επιβάρυνση εξ αιτίας των Ολυμπιακών Έργων, η εγκατάλειψη της περιφέρειας, συνιστούν τις πιο επιφανειακές εικόνες των προβλημάτων. Την ίδια ώρα, τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, η ερημοποίηση μεγάλων περιοχών και τα αρνητικά φαινόμενα στο κλίμα συνιστούν σοβαρή προειδοποίηση για το μέλλον.

Τα ζητήματα του περιβάλλοντος πρέπει να αναδειχτούν σε μείζονα εθνικά θέματα. Να κυριαρχήσουν στην ατζέντα των πολιτικών προτεραιοτήτων, να αφυπνίσουν τη δράση των πολιτών. Να αποτελέσουν βασικά στοιχεία του δημόσιου διαλόγου στις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Ο ΣΥΝ, συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, οργανώνει μια ανοιχτή εκδήλωση προβληματισμού για την Διεθνή Διάσκεψη του Γιοχάνεσμπουργκ για την Αειφόρο ανάπτυξη (η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 26 Αυγ. και 4 Σεπτ. 2002)

Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ την Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2002, στις 7 μ.μ. και συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Οικολογίας, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ και τους συνεργαζόμενους οικολόγους, θα μιλήσουν:

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, ο Σαβέριο Τσίβιλι εκπρόσωπος του γραφείου της UNEP στην Ελλάδα & συντονιστής του προγράμματος κατά της ρύπανσης της Μεσογείου, η Εύη Παρασκευοπούλου, εκπρόσωπος του γραφείου της ΕΕ στην Ελλάδα, ο Ευθύμης Παπαδημητρίου καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Πολυδεύκης Παπαδόπουλος δημοσιογράφος - οικονομολόγος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με παρεμβάσεις εκπροσώπων οικολογικών φορέων και οργανώσεων.

Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος