Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/10/2011

Ανακοίνωση – καταγγελία του Τμήματος Παιδείας του Συνασπισμού

Με πειθαρχικές διώξεις απαντά το Υπουργείο Παιδείας στο δίκαιο και νόμιμο συνδικαλιστικό αίτημα για διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της δίωξης του προέδρου της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας Μπάμπη Κόκλα, που στη  σύσκεψη των προέδρων των ΕΛΜΕ (15/9/2011) ζήτησε από  το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ  να διερευνήσει τις φήμες που κυκλοφορούσαν ευρέως ότι η έκδοση των DVD με τα σχολικά βιβλία σχετίζεται με την επαγγελματική δραστηριότητα του συζύγου της υπουργού Παιδείας.

Το νόμιμο αυτό συνδικαλιστικό αίτημα, που αφορά τον κοινωνικό έλεγχο και την διαφάνεια, αντιμετωπίστηκε από την πλευρά του Υπουργείου με την εντολή διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία στηρίχθηκε και σε πληροφορίες από το Διαδίκτυο που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Πίσω από τέτοιες ενέργειες εύκολα διακρίνεται η βούληση του υπ. Παιδείας, και γενικότερα της κυβέρνησης, να ενισχύσει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς σε βάρος του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος και να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού, που θα αποθαρρύνει κάθε διάθεση κριτικής απέναντι στους κρατούντες.

Είναι από κάθε άποψη απαράδεκτο από τη μία πλευρά να βοά η ελληνική κοινωνία για οικονομικά σκάνδαλα και από την άλλη στελέχη της κυβέρνησης να θέτουν εαυτούς πέρα από κάθε κριτική και έλεγχο.

Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ καταγγέλλει την πρωτοφανή και απαράδεκτη τακτική του υπ. Παιδείας, που δεν διστάζει να αντιμετωπίσει με διοικητικές διώξεις τη νόμιμη και κοινωνικά αναγκαία δραστηριότητα των συνδικαλιστικών φορέων.

Απαιτούμε η υπόθεση αυτή να σταματήσει εδώ και τώρα. Η πρακτική των διοικητικών μέτρων και των κυρώσεων προκειμένου να κατασταλεί η αγωνιστικότητα των εκπαιδευτικών δεν θα περάσει.

Τμήμα Παιδείας