Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/10/2011

Δήλωση Δημ. Στρατούλη σχετικά με τις διαβεβαιώσεις Βενιζέλου ότι δεν θα θιχτούν τα ασφαλιστικά ταμεία απο το «κούρεμα» του χρέους.

Ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την εξής δήλωση σε σχέση με τις διαβεβαιώσεις του κυρίου Βενιζέλου ότι δεν θα θιχτούν τα ασφαλιστικά ταμεία από το «κούρεμα» του χρέους.

Εάν τα ασφαλιστικά ταμεία δεν εξαιρεθούν, τότε το κούρεμα θα είναι η ταφόπλακα τους και οι συντάξεις θα μετατραπούν σε παιδικά χαρτζιλίκια.  

Οι όποιες διαβεβαιώσεις του Υπουργού Οικονομικών, ότι δεν κινδυνεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία από το «κούρεμα» του χρέους, δεν έχουν καμία πρακτική αξία, εάν δεν υπάρξει ρητή εξαίρεση τους απʼ αυτή τη διαδικασία.

Στην περίπτωση που τα ασφαλιστικά ταμεία δεν εξαιρεθούν, είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση και η τρόικα θα φέρουν νέο ασφαλιστικό νόμο, με τον οποίο, με πρόσχημα την απώλεια της μισής σχεδόν περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, θα μετατρέπουν συντάξεις στη χώρα μας σε μικρά φιλοδωρήματα οδηγώντας τους συνταξιούχους στην πλήρη εξαθλίωση.

To Γραφείο Τύπου