Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/10/2011

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ «Ούτε συγγράμματα σε όσους δεν συμμορφώνονται»

Όταν η κρατική επιχορήγηση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ περικόπτεται μέχρι και 70% σε σχέση με το 2009, όταν τα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα δεν  μπορούν να καλύψουν ούτε τις λειτουργικές τους ανάγκες, όταν δεν προσλαμβάνεται το αναγκαίο διδακτικό προσωπικό και περικόπτονται μαθήματα, όταν σε 14 σχολές από σήμερα δεν δίνονται δωρεάν συγγράμματα γιατί δεν «συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις» γίνεται πια ολοφάνερο, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κλείσει τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Πραγματικά ανοιχτές σχολές, ανοιχτά και αναβαθμισμένα δημόσια, δωρεάν πανεπιστήμια, χώροι δημιουργίας, έρευνας και αναζήτησης που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και της νεολαίας διεκδικούν οι φοιτητές και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι που αγωνίζονται για την κατάργηση του νέου νόμου – πλαίσιο.

Αυτή η πολιτική της απόλυτης σκληρής λιτότητας και του αυταρχισμού που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης οδηγεί στην πλήρη διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας. Η κυβέρνηση και η πολιτική της είναι επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και για τις κατακτήσεις του. Ο ΣYN θα παλέψει μαζί με την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που ασφυκτιά, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής των μνημονίων.

Τμήμα Παιδείας