Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
12/06/2002

Δήλωση του Ν.Κωνσταντόπουλου για την αναστολή της λειτουργίας του ΚΕΠ

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος , μετά τη συνάντησή του με το Προεδρείο της ΟΤΟΕ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την αναστολή της λειτουργίας του ΚΕΠ, τόνισε:

Η αναστολή της λειτουργίας ενός κόμματος είναι πλήγμα για τον αναγκαίο δημοκρατικό πλουραλισμό. Αποτελεί έλλειμμα στην επιβαλλόμενη δημοκρατική πολυφωνία.

Όπως ξέρετε, ο Συνασπισμός βρίσκεται σε διαρκή αγώνα εναντίον αυτού του δικομματικού πολιτικού συστήματος, το οποίο δημιουργεί ασφυκτικά πλαίσια και δεν επιτρέπει ούτε την ανανέωση του δημόσιου βίου, ούτε την αναζωογόνηση της πολιτικής μας ζωής, ούτε πολύ περισσότερο την ύπαρξη διαφορετικών φωνών, που θα κρίνουν και θα ελέγχουν τα σημερινά αδιέξοδα και τις σημερινές ανεπάρκειες.

Η περιπέτεια του ΚΕΠ είναι μία πρόσθετη επιβεβαίωση ότι αυτό το δικομματικό πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει. Είναι μια πρόσθετη επιβεβαίωση ότι όσο διογκώνεται ο αδηφάγος δικομματισμός, τόσο φαίνεται με πιο καθαρό τρόπο πόση πολιτική αξία έχει η ύπαρξη και η παρουσία του ΣΥΝ, των δυνάμεων της αριστεράς και της προόδου, των κοινωνικών κινημάτων και της Οικολογίας, ως δύναμη αντίστασης, ως δύναμη αμφισβήτησης, ως δύναμη ανανέωσης και ως δύναμη δημιουργικών προτάσεων σύνθεσης. Η δημοκρατία είναι λειτουργία των συνθέσεων και του πλουραλισμού. Δεν είναι λειτουργία της ηγεμονίας, της κομματικής πλειοψηφίας οιουδήποτε ηγεμόνα εντός του δικομματισμού.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου