Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/10/2011

Σχόλιο του γραφείου τύπου του ΣΥΝ για την τελευταία απόφαση της Συνόδου Κορυφής και το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την απόφαση της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, σχετικά με το κούρεμα του ελληνικού χρέους, δεν μπορούν καλύψουν το πραγματικό  περιεχόμενο της συμφωνίας που συνιστά μια πολιτική διαρκούς  λιτότητας και ισοπέδωσης για την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας .

Η ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και η εκτίναξη της ανεργίας θα είναι τα βέβαια  αποτελέσματα της νέας συμφωνίας ,ενώ αποτελεί μέγιστη υποκρισία εκ μέρους της κυβέρνησης η δήθεν εγγύηση των συντάξεων, όταν είναι γνωστό πως εκτός του κουρέματος που θα υποστούν τα ταμεία θα μειωθεί  η κρατική εισφορά προς αυτά τη χρονιά που έρχεται και θα απολέσουν μεγάλο μέρος των πόρων τους από το βάθεμα  της κρίσης .

Ήδη πυκνώνουν οι φωνές που προειδοποιούν πως το πλαίσιο των   αποφάσεων της τελευταίας συνόδου δεν σταματά την εξάπλωση της κρίσης και όσο δεν υιοθετείται μια πολιτική ρήξης με το νεοφιλελεύθερο πλαίσιο, στη βάση του οποίου οικοδομήθηκε η Ε.Ε. η κρίση θα βαθαίνει και η ίδια θα οδηγείται προς την πλήρη αποδόμηση.

Είναι η ώρα των αληθινά ενωτικών αγώνων για τη διαμόρφωση ενός πλατιού  αντιμνημονιακού μετώπου που θα οδηγήσει στην διαμόρφωση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, διεκδικώντας μια νέα πορεία για την χώρα μας και την Ευρώπη.

To Γραφείο Τύπου