Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
29/10/2011

Αποσπάσματα συνέντευξης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84»

Μιλώντας σήμερα στον ρ/σ «Αθήνα 9.84», (Γ. Θεοδόσης – Φρ. Ζαγορίτου), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Αυτά που έγιναν χτες πρέπει όλους να μας προβληματίσουν. Η βολική θεωρεία ορισμένων προπαγανδιστών της κυβέρνησης, ότι πίσω απ όλα αυτά βρίσκεται ο κακός και άθλιος ΣΥΡΙΖΑ που τα οργανώνει δεν πείθει πια κανέναν. Η θέση μας είναι σαφής. Χίλιες φορές ναι στην ειρηνική πολιτική διαμαρτυρία, ένα καθαρό όχι όμως στα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Χίλιες φορές ναι στην πολιτική κριτική ακόμη και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διότι κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής, χίλιες φορές όχι στο υβρεολόγιο «προδότη Παπούλια». Χίλιες φορές ναι στην ευκαιρία που δίνεται σ ένα κόσμο σε μαζική λαϊκή συγκέντρωση να εκφράσει τη δυσφορία του και τη διαμαρτυρία του και την απελπισία του για μια άθλια κυβερνητική πολιτική. Χίλιες φορές όχι στη βία, στους προπηλακισμούς και στην πισώπλατη επίθεση που δέχτηκε ο κ. Μαγκούφης στα Τρίκαλα.  Χίλιες φορές όχι στη συκοφαντική προσπάθεια του κ. Μαγκούφη να συκοφαντήσει το ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο ίδιος γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, χθεσινός υποστηρικτής του κ. Μαγκούφη που δεν ξέρω για ποιους ιδιαίτερους λόγους έχει ένα ιδιαίτερο μένος εναντίον του βουλευτή. ΝΤΡΟΠΗ ΠΙΑ.

Καλέστε τον κ. Μαγκούφη να σας πει πως λέγεται ο άνθρωπος που τον χτύπησε, σε ποιο χώρο ανήκει και ν αφήσει τις γελοίες θεωρίες ότι ο ηθικός αυτουργός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα χθεσινά γεγονότα δείχνουν ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στην πολιτική – κυβερνητική ηγεσία και τον ελληνικό λαό. Ένα έλλειμμα εμπιστοσύνης για το που πάει αυτός ο τόπος και πως θα πορευτεί αυτός ο λαός. Απαιτούνται πολιτικές πρωτοβουλίες με κύριο στίγμα τη δικαιοσύνη. Χρειάζεται περισσότερη δικαιοσύνη και να μην κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε.

Η κοινωνία φωνάζει επειδή πιέζονται υπερβολικά τα μικρά και μεσαία εισοδήματα ενώ οι πλούσιου δεν βάζουν το χέρι στη τσέπη, η φοροδιαφυγή οργιάζει και η παραοικονομία καλπάζει, η ατιμωρησία καλπάζει, κανένας κλέφτης δεν έχει πάει φυλακή και το κράτος είναι μπάχαλο.  Ο κόσμος που ψήφισε αυτή την κυβέρνηση  περίμενε να κυβερνήσει αποτελεσματικά, δίκαια, δημοκρατικά.

 Έχει κανείς την εντύπωση ότι οι χιλιάδες που μαζεύτηκαν σ όλη τη χώρα ήταν όργανα που ακολουθούσαν εντολές του ΣΥΝ; Το πιστεύει σοβαρά κανείς αυτό; Οργίζομαι γιατί ανήκω σ ένα χώρο που υπερασπίζεται τη δημοκρατία εδώ και χρόνια και ορισμένοι αντί να δουν την καμπούρα τους προσπαθούν να μας εμφανίσουν σαν συμμορία τραμπούκων.

Δεν είναι ούτε στο σχεδιασμό, ούτε στην άκρη του μυαλού του κόμματος στο οποίο ανήκω να πάει στις παρελάσεις για να τις ματαιώσει. Οι ματαιώσεις έγιναν από την κυβέρνηση ή από τους διοργανωτές γιατί έκριναν ότι η αποδοκιμασία των πολιτών δεν επέτρεπε να γίνουν οι παρελάσεις. Ρωτήστε λοιπόν αυτούς που πήραν την απόφαση της ματαίωσης της παρέλασης.

Θα ήθελα από τον Κάρολο Παπούλια - όπως σας είπα και προηγουμένως διαφωνώ απολύτως με το υβρεολόγιο που άκουσα - αυτή την ώρα της κρίσης να κάνει δηλώσεις και να παίρνει πρωτοβουλίες που να εκφράζουν περισσότερο την συνισταμένη του ελληνικού λαού και να μην είναι τόσο «φιλοκυβερνητικός». Να είναι στη συνισταμένη.

Μια ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη δεν είναι αυτονόητο ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα. Μπορεί να οδηγήσει σε αποδιοργάνωση. Να φύγει από το μυαλό των κυβερνώντων ότι πυροβολώντας τον ΣΥΡΙΖΑ θα καθαρίσουν και να κοιτάξουν τα λάθη τους. Η κυβέρνηση αν θέλει να παραμείνει στην εξουσία να κοιτάξει να εναρμονιστεί με το λαϊκό αίσθημα.

To Γραφείο Τύπου