Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
12/06/2002

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ συναντήθηκε με το Προεδρείο της ΟΤΟΕ

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και οι Δ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και Δ. Παφίλης, μέλος της ΚΠΕ, συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της ΟΤΟΕ.
Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

Δ.ΚΟΥΣΕΛΑΣ: Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ με δική του πρωτοβουλία μας επισκέφθηκε σήμερα στα γραφεία μας την πρώτη μέρα της απεργιακής κινητοποίησης και ενημερώθηκε από μας για το περιεχόμενο των διεκδικήσεών μας και των αγώνων μας εν όψει της συζήτησης στη Βουλή του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Αναλύσαμε τις απόψεις και τις προτάσεις και τις διεκδικήσεις μας. Και αυτό το οποίο πήραμε ήταν την στήριξη από την πλευρά του Προέδρου των τροπολογιών που έχουμε καταθέσει για το νομοσχέδιο που θα ξεκινήσει από αύριο να συζητιέται στη Βουλή.

Ν.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Συζητήσαμε με τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση της ΟΤΟΕ τα σοβαρά ζητήματα τα οποία δημιουργούνται με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση καλύπτει άλλες ανάγκες κυβερνητικής διαχείρισης, κομματικής σκοπιμότητας και όχι τις ουσιαστικές ανάγκες για την εξασφάλιση βασικών χαρακτηριστικών μιας δημοκρατικής μεταρρύθμισης στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, όπως είναι η δικαιοσύνη, η τριμερής χρηματοδότηση, οι σταθεροί κανόνες, η εξασφάλιση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Δικαιολογημένα οι ασφαλισμένοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι, αντιδρούν, γιατί ζητούν ασφάλεια ζωής και όχι κρατική φιλανθρωπία. Ζητούν κοινωνική ασφάλιση που να τους προστατεύει ώστε να έχουν αξιοπρεπή διαβίωση και όχι αβεβαιότητα μέχρι τα βαθιά τους γεράματα. Ζητούν αξιοπρεπείς συντάξεις. ΄Όχι χαμηλές συντάξεις. Και απόδοση όλων εκείνων που έχουν ήδη καταβάλει και έχουν λεηλατηθεί από τα αποθεματικά των Ταμείων και από την άσκηση κυβερνητικής πολιτικής κατά περιόδους.

Ιδιαίτερα συζητήσαμε τα θέματα που αφορούν τους τραπεζοϋπαλλήλους. Οι τροπολογίες που προωθεί η ΟΤΟΕ έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο και μπορούν να στηριχθούν. ΄Όπως επίσης πρέπει να επισημανθεί ότι στις διαδικασίες συζήτησης με τη Διοίκηση της ΟΤΟΕ η κυβέρνηση άλλα μεν υπεσχέθη και δεν τήρησε, άλλα συμφώνησε και εγκατέλειψε, άλλα είπε ότι θα πράξει και άλλα διατύπωσε στο νομοσχέδιο που καταθέτει.

΄Ετσι λοιπόν είναι δίκαιο να επισημάνει κανένας την κυβερνητική ανακολουθία και επιβάλλεται να στηρίξει κανείς την αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων αξιοπρεπούς διαβίωσης και αξιοπρεπούς ασφάλισης.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου