Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/10/2011

Δήλωση του Βασίλη Πριμικήρη, μέλους της Ε.Γ της Κ.Π.Ε του ΣΥΝ, υπεύθυνου του Τμήματος του ΣΥΝ για θέματα Ελληνισμού της Διασποράς, για το Συνέδριο των Ιταλών Κομμουνιστών

Με την ολοκλήρωση του 6ου Συνεδρίου των Ιταλών Κομμουνιστών που διεξήχθη στην πόλη του Ρίμινι  καταγράφηκε για μια φορά ακόμα η θέληση της ιταλικής ριζοσπαστικής αριστεράς να προχωρήσει στην ενότητα και την κοινή δράση όλων των δυνάμεών της για να αντιμετωπιστεί η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που πλήττει και τη γειτονική μας χώρα. Άμεσος στόχος όλων των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων της Ιταλίας σήμερα είναι η απομάκρυνση της αντιλαϊκής δεξιάς κυβέρνησης του Σ. Μπερλουσκόνι και η απόκρουση της επίθεσης  που δέχεται ο κόσμος της εργασίας και οι απόμαχοι της δουλειάς με πρόσχημα το δημόσιο χρέος και την οικονομική κρίση που ίδια η άρχουσα τάξη της Ιταλίας δημιούργησε.

Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 6ο Συνέδριο των Ιταλών Κομμουνιστών κατέθεσε όχι μόνο την αλληλεγγύη του, αλλά και την πλήρη διαθεσιμότητά του ώστε όλες οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής ταξικής αριστεράς στην Ευρώπη από κοινού να αντιμετωπίσουν την άγρια επίθεση που δέχονται όλοι οι λαοί από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

To Γραφείο Τύπου