Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
31/10/2011

Τη Βιάννο επισκέφθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκης

Τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν φορείς και κοινωνία στη Βιάννο, συζήτησαν μαζί τους ο βουλευτής Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε διαδοχικές συναντήσεις που είχαν κατά την επίσκεψή τους στην περιοχή, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα το κλιμάκιο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν διαδοχικά με τον Δήμαρχο κο Π. Μπαριτάκη και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο και μέλη ΔΣ του Αγροτικού Συν/σμού, τον πρόεδρο και μέλη ΔΣ του ΤΟΕΒ,  καθώς και με μέλη της Εναλλακτικής Κινηματικής Παρέμβασης Πολιτών Βιάννου.

Κατά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκαν τα προβλήματα λειτουργίας των περιφερειακών Δήμων, ιδιαίτερα των ορεινών όπως είναι κι ο Δήμος Βιάννου, στα πλαίσια του «Καλλικράτη», που όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε «δημιουργεί πολλά προβλήματα αντί να λύσει». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε αναλυτικά για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιστορικός Δήμος της Βιάννου, καθώς και για τις διεκδικήσεις του από την περιφερειακή και κεντρική διοίκηση.

Στον Αγροτικό Συν/σμό, ο πρόεδρος κ. Παπαματθαιάκης και μέλη του ΔΣ ενημέρωσαν το βουλευτή και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συν/σμός λόγω κυρίως της χαμηλής τιμής του ελαιολάδου και της εγκατάλειψης των ελαιοπαραγωγών και του συν/κού κινήματος. Επίσης συζητήθηκαν οι σοβαρές συνέπειες από την εγκατάλειψη της ελαιοκαλλιέργειας καθώς και οι αναμενόμενες αρνητικές συνέπειες για τους συν/σμούς από το νέο νομοσχέδιο.

Η συζήτηση με το τοπικό ΤΟΕΒ εστιάσθηκε κυρίως στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά τη βιαστική εφαρμογή του «Καλλικράτη» και το αδιευκρίνιστο πλαίσιο λειτουργίας, δίοικησης και εποπτείας των ΤΟΕΒ.

Ακολούθησε συνάντηση με μέλη της Εναλλακτικής Κινηματικής Παρέμβασης Πολιτών Βιάννου με κύριο θέμα τη λειτουργία του λατομείου στην περιοχή Βαχού και την πληροφορία για επικείμενη εγκατάσταση και δεύτερου λατομείου στην περιοχή. Οι εκπρόσωποι της κίνησης στάθηκαν κυρίως στα αιτήματα των κατοίκων για «κανένα λατομείο στο Δήμο Βιάννου», αποχαρακτηρισμό της Λατομικής Περιοχής Βαχού, καθώς και άμεση και πλήρη αναστολή λειτουργίας του λατομείου της εταιρείας «Κεγκέρογλου Αν. Ο.Ε.» στην περιοχή Βαχού.

Γενικότερα, σʼ όλες τις συναντήσεις και συνομιλίες ετίθεντο θέματα για τη γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας και την αναγκαιότητα ενότητας της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων τόνισε ότι τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «καλλικρατικοί» δήμοι εκτός από προβλήματα προσαρμογής, είναι κυρίως δομικά προβλήματα, τα οποία παρατηρούσαμε από την αρχή της δημιουργίας του νόμου, καθώς κι ότι ο «Καλλικράτης» έθεσε το θέμα «πως να εφαρμοστεί το μνημόνιο». Θύμισε τα λόγια του Μ. Γλέζου «στην Ελλάδα έχουμε ένα σύστημα ετεροδιοίκησης, όχι Αυτοδιοίκησης».

Δήλωσε αλληλέγγυος στις προσπάθειες και στους αγώνες των φορέων και των κατοίκων της περιοχής και ενημέρωσε ότι στο επόμενο διάστημα θα προωθήσει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

To Γραφείο Τύπου