Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/10/2011

Αποσπάσματα συνέντευξης της Ρ. Δούρου στον Alter στην εκπομπή του Γ.Αυτιά

Στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, στο τηλεοπτικό κανάλι Alter, η Ρένα Δούρου, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων:

«Το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, εντάσσεται στον ευρύτερο αντισυνταγματικό χαρακτήρα του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, όπως έχουν τονίσει έγκριτοι συνταγματολόγοι.

Πλέον τίθεται σοβαρό ζήτημα του σεβασμού των θεσμών. Δίπλα στην κοινωνική εξαθλίωση και την οικονομική καταρράκωση των πολιτών, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα θεσμών. Αυτό είναι φανερό από το γεγονός ότι διαρκώς κυβερνητικοί βουλευτές όπως οι κκ Μαγκούφης, Διαμαντίδης, η κ. Μερεντίτη πρόσφατα, συλλαμβάνονται ψευδόμενοι! Για παράδειγμα ο κ. Μαγκούφης έσπευσε να δηλώσει ότι το άτομο που απαράδεκτα του επιτέθηκε, ανήκε στον ΣΥΡΙΖΑ, για να αποδειχθεί λίγο αργότερα ότι ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ. Γενικότερα, η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να συγκαλύψει την οικονομική εξαθλίωση, την τεράστια κρίση που βιώνει η κοινωνία και στην οποία αντιδρά έντονα, σε… βεντέτα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ!»

Αναφορικά με τη στάση της Νέας Δημοκρατίας

«Η Νέα Δημοκρατία δεν λέει καθαρά λόγια για το τι πρόκειται να πράξει. Επιλέγει την τακτική του «ώριμου φρούτου», ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν εκείνη που εισηγήθηκε πρώτη το μέτρο της περιβόητης εφεδρείας και ότι είναι αναφανδόν υπέρ των αποκρατικοποιήσεων. Η «μαγική λύση» της μείωσης φορολογίας γενικά κι αόριστα δημιουργεί ψευδείς προσδοκίες, όπως άλλοτε το περίφημο «λεφτά υπάρχουν»».

To Γραφείο Τύπου