Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/10/2011

Συνέντευξη του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιόφωνο του Αντένα (Μάκη Τριανταφυλλόπουλο) για τις πολιτικές εξελίξεις

Όποιοι από την κυβέρνηση το παίζουν αστυνομικοί επιθεωρητές και προσπαθούν να ερμηνεύσουν αυτά που έγιναν στις παρελάσεις με βάση τη θεωρία του υποκινητή από μικρές μειοψηφίες ή από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν γνωρίζουν τι τους γίνεται. Εφόσον επιμένουν σε αυτή την ανάλυση, θα βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις και σε ακόμα σκληρότερες κοινωνικές αντιδράσεις.

Τα γεγονότα της 28ης Οκτώβρη, όπου οι παρελάσεις μετατράπηκαν σε λαϊκές διαμαρτυρίες, αποδεικνύουν την χαώδη δυσαρμονία μεταξύ των διαθέσεων της πλειοψηφίας του λαού και της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα οι αποδοκιμασίες στον κ.Παπούλια δεν αφορούσαν το πρόσωπό του, αλλά τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και μέσω αυτού συνολικά το πολιτικό σύστημα.

Εάν πάρουμε υπόψη μας ότι ταυτόχρονα έχει παραλύσει πλήρως και ο κρατικός μηχανισμός, λόγω πολιτικής ανυπακοής των δημοσίων υπαλλήλων προς τους υπουργούς ή των πολιτών ως προ στις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, τις οποίες θεωρούν άδικες, τότε συμπεραίνουμε ότι ο λαός δεν θέλει να κυβερνιέται από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να κυβερνά.

Η πολιτική αυτή αντίφαση μπορεί να λυθεί μόνο, εάν φύγει η κυβέρνηση είτε με δική της πρωτοβουλία, δηλαδή με παραίτηση της και με προκήρυξη εκλογών, είτε με λαϊκή πρωτοβουλία, δηλαδή με την ένταση των κοινωνικών αγώνων, ακόμα και με παλλαϊκή εξέγερση.

To Γραφείο Τύπου