Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
18/06/2002

Δήλωση του Προέδρου του Συνασπισμού στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για το Ασφαλιστικό

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος προσερχόμενος στην απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως που διοργάνωσαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΣΕ για το ασφαλιστικό, τόνισε:

To νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό δεν είναι δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας ούτε αποτέλεσμα κοινωνικού και πολιτικού διαλόγου. Η κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να ακούσει τη φωνή της κοινωνίας και να υιοθετήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, πλεονασμαστικό το οποίο θα εξασφάλιζε δικαιοσύνη και αλληλεγγύη για όλους.

Δυστυχώς προτίμησε να σφραγίσει με τις επιλογές της τη νεοφιλελεύθερη επιλογή που είναι δείγμα κοινωνικής αναλγησίας και περιφρόνησης των πραγματικών προβλημάτων ζωής και συνείδησης που έχουν οι ΄Ελληνες πολίτες.

Αυτό το κυβερνητικό νομοσχέδιο δείχνει ότι η κυβέρνηση βάζει πάνω από τους ανθρώπους τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της.

Δίκαια διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι γιατί αυτό το νομοσχέδιο δεν εξασφαλίζει την τριμερή χρηματοδότηση, δεν εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, δεν εξασφαλίζει την προοπτική αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους.

Μεγαλώνει το κοινωνικό έλλειμμα της κυβερνητικής πολιτικής. Και αυτό καμιά επικοινωνιακή ή κομματική επιχείρηση δεν μπορεί να το κρύψει.

Οι εργαζόμενοι σήμερα διαδηλώνουν με αγωνία την ανησυχία τους για το παρόν και το μέλλον. Δεν μπορεί η κυβέρνηση διαρκώς να τρώει από το ψωμί των παιδιών μας για να καλύψει τις σημερινές αποτυχίες της πολιτικής της.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου