Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/11/2011

Δήλωση της Έφης Καλαμαρά, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνης για θέματα παιδείας, σχετικά με τις συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Η υπουργός Παιδείας δεν πείθει πια κανένα. Η ακαδημαϊκή κοινότητα  καταλαβαίνει ότι πίσω από «μια εκσυγχρονισμένη λειτουργία και μια ορθολογική αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού και των υποδομών» κρύβεται η πρόθεση να προχωρήσει η κυβέρνηση σε αναδιαρθρώσεις και συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ όχι με κριτήρια επιστημονικά, αλλά αγοραία. Και, το κυριότερο, το υπουργείο θέλει να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις τμημάτων σήμερα που η δογματικά νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης έχει διαλύσει ακόμα και τις πιο υποτυπώδεις  μορφές φοιτητικής μέριμνας που υπήρχαν.

Μοναδική λύση για αναβαθμισμένη Δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και για τη βελτίωση της ποιότητας σε όλους τους επιμέρους τομείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι η μη εφαρμογή του νέου νόμου-πλαίσιο . Γιʼ αυτό και ο ΣΥΝ, μαζί με όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα, συνεχίζει να παλεύει για την κατάργησή του και την ανατροπή της κυβέρνησης και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της που είναι επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και καταστροφική για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

To Γραφείο Τύπου