Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
19/06/2002

Συμμετοχή αντιπροσωπειών από την Ελλάδα στη διεθνή διαδήλωση της Σεβίλλης (20-21-22 Ιουνίου)

Αναχωρούν την Τετάρτη, 19/6, αντιπροσωπείες από κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις για να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της Σεβίλλης με αφορμή το Συμβούλιο Κορυφής και τη λήξη της Ισπανικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον αγώνα των ισπανικών συνδικάτων εναντίον της απορύθμισης της αγοράς εργασίας (20 Ιουνίου), φοιτητικές κινητοποιήσεις εναντίον της ευρωπαϊκής πολιτικής που εμπορευματοποιεί την εκπαίδευση κα οξύνει τον αποκλεισμό των φτωχών από την εκπαιδευτική διαδικασία (21 Ιουνίου) και τη διεθνή διαδήλωση στις 22 Ιουνίου για μια Ευρώπη χωρίς νεοφιλελεύθερες πολιτικές, πόλεμο και ρατσισμό.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων θα διεξαχθούν πλήθος συζητήσεων και συνεδρίων με την ευθύνη του Κοινωνικού Φόρουμ της Σεβίλλης. Η Εταιρεία Πολιτικού Προβληματισμού "Ν.Πουλαντζάς" στο πλαίσιο του Δικτύου Ερευνητικών Κέντρων TRANSFORM των αριστερών ευρωπαϊκών κομμάτων συμμετέχει στη διοργάνωση διημέρου συναντήσεων-συζητήσεων για τα κοινωνικά δικαιώματα, τα δικαιώματα των μεταναστών, το συνδικαλισμό στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και το δικαίωμα στον ελεύθερο σεξουαλικό προσανατολισμό.

Στις αντιπροσωπείες από την Ελλάδα συμμετέχουν η Πρωτοβουλία για το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, η Διεθνής Δράση καθώς και αντιπροσωπεία του Συνασπισμού με τον βουλευτή Π.Λαφαζάνη, τον γραμματέα της Νεολαίας Α.Τσίπρα, το διευθυντή της Εταιρείας Πολιτικού Προβληματισμού "Ν.Πουλαντζάς" Χ.Γολέμη και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Ν.Θοδωρακοπούλου και Xρ.Παπαδόπουλο.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου