Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/11/2011

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη στην τηλεόραση του MEGA

Μιλώντας σήμερα στον τ/σ «MEGA CHANNEL», στην εκπομπή KOIΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA (Δ. Καμπουράκης- Γ.Οικονόμεας), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε  για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μεταξύ άλλων τα εξής:

Για την ανευθυνότητα Παπανδρέου-Σαμαρά

 Ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς παίζουν τις «κουμπάρες» με απίστευτη ανευθυνότητα την ώρα που ή κοινωνία “βράζει” και η κοινωνία βουλιάζει. Αποφάσισαν το μείζον ότι θα στηρίξουν μια κυβέρνηση από κοινού. Είναι ανοιχτά ο χρόνος, η σύνθεση, ο επικεφαλής και  η πολιτική που θα εφαρμόσει.

Μια κυβέρνηση ακόμα και αν διαρκέσει 6 εβδομάδες όπως την προσδιόρισε ο Αντώνης Σαμαράς, είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τον προϋπολογισμό του 2011, να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2012, να διαπραγματευτεί την δανειακή σύμβαση γιατί με βάση την απόφαση της Συνόδου κορυφής, εκτός από τη δανειακή σύμβαση στην οποία τώρα η ΝΔ λέει «ναι»  κάνοντας μια θεαματική κωλοτούμπα, θα υπάρχει και ένα υπερδεκαετές μνημόνιο. Αυτό θα προκύψει μετά από διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων.

Η διαδικασία αυτή σύμφωνα με τους Ευρωπαίους εταίρους διαρκεί 2-3 μήνες. Η κυβέρνηση αυτή, όπως και να την βαφτίσουν, θα ασκήσει πολιτική. Ακόμα και 100% τεχνοκράτες να έχει στη σύνθεση της, θα ασκεί πολιτική.

Αυτή τη στιγμή ζούμε τον απόλυτο σουρεαλισμό και την απόλυτη ανευθυνότητα. Ο Παπανδρέου γαντζωμένος στην καρέκλα του, λέει δώστε μου ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθώ αμέσως μετά και να πάμε σε κυβέρνηση με άλλο πρωθυπουργό.  Ο Σαμαράς προσπαθεί να εμφανίσει ότι η κυβέρνηση την οποία συζητά, δεν θα είναι μια πολιτική κυβέρνηση αλλά ένα είδος ληξίαρχου που θα παίρνει μόνο δάνεια.

Τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έχουν το 95% της ευθύνης που η χώρα βρίσκεται στα βράχια, παίζουν παιχνίδια εξουσίας με προεξέχοντες τους αρχηγούς τους, στην πλάτης της χώρας και των πολιτών της.

 Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης αν δυο ηγέτες συμφωνούν καταρχήν στο τηλέφωνο ότι είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν μια κυβέρνηση βραχύβια από κοινού κι αυτοί οι δυο άνθρωποι έχουν μείνει στο ίδιο δωμάτιο σε ένα αμερικάνικο πανεπιστήμιο και υπήρξαν φίλοι, το στοιχειώδες που έπρεπε να κάνουν, είναι να συζητήσουν οι δυο τους την σύνθεση, τον επικεφαλής και την πολιτική που θα εφαρμόσει αυτή η κυβέρνηση.

Από τη στιγμή που αποφάσισαν να στηρίξουν από κοινού μια πολιτική που περιλαμβάνει την δανειακή σύμβαση και το νέο επαχθές μνημόνιο, γιατί δεν χωρίζεται η σύμβαση από το σκληρό μνημόνιο που την συνοδεύει, δε γίνεται «ναι» στο κούρεμα κι «όχι» στο μνημόνιο και τη σκληρή επιτροπεία, ας συσκεφτούν εντός λίγων ωρών και ας αποφασίσουν αν συμφωνούν ή αν  διαφωνούν.

Ο πιο έντιμος και δημοκρατικός δρόμος είναι να πάμε σε εκλογές.

To Γραφείο Τύπου