Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
06/11/2011

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα της συνάντησης του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μετά από ένα απίστευτο παρασκήνιο διαβουλεύσεων, ανοιχτών  εκβιασμών και δημιουργίας κλίματος τρομοκράτησης της κοινωνίας,  η ανάγκη της ανασύνταξης του μνημονιακού μπλοκ υπό το βάρος των συγκλονιστικών κινητοποιήσεων του λαού μας οδηγεί στη συγκρότηση νέας κυβέρνησης .

Η ασθμαίνουσα προσπάθεια των συνεγγυητών πλέον του μνημονίου, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ,  να ψηφισθεί η δανειακή σύμβαση από την παρούσα Βουλή αποτελεί μια ωμή αντιδημοκρατική εκτροπή.

Η παρούσα Βουλή δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να υποθηκεύσει το μέλλον του κόσμου της εργασίας για τις επόμενες δεκαετίες. Η νέα κυβέρνηση θα είναι πλήρως απονομιμοποιημένη και πολιτικά ανίσχυρη.

Ο λαός μας έχει κληθεί, χωρίς να ρωτηθεί, να δεχτεί την κατάργηση των βασικών του δικαιωμάτων στο όνομα αποτυχημένων ευρωπαϊκών συμφωνιών που γίνονται κουρελόχαρτα εντός 24ωρων.

Η προσπάθεια της χειραγώγησης του λαού μας και η υπαγωγή του σε ένα καθεστώς διαρκούς λιτότητας προς όφελος των αγορών και των ισχυρών οικονομικών ελίτ θα ανατραπεί μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας .

Οι πολιτικές δυνάμεις που αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική οφείλουν να συγκλίνουν σε ένα ευρύτατο αντιμνημονιακό μέτωπο και στην προοπτική ενός νέου συνασπισμού εξουσίας.

Η προσφυγή στις κάλπες και η απόρριψη της νέας δανειακής σύμβασης συνιστούν τα πρώτα βήματα για μια νέα ελπιδοφόρα πορεία.

To Γραφείο Τύπου