Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/11/2011

Νίκος Χουντής: «Η συμμαχία των προθύμων αποδέχτηκε ότι η χώρα μας θα έχει περιορισμένη εθνική κυριαρχία»

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 105.5» (Τσέκερης, Κυρίτσης)

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής ερωτώμενος για την απόφαση της 27ης Οκτωβρίου 2011 και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις είπε μεταξύ άλλων :

«Πρέπει να συζητηθεί η ουσία της απόφασης της 27ης Οκτωβρίου 2011 εξαιτίας της οποίας «θυσιάστηκε» ο κ. Παπανδρέου. Πρέπει  να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός.

Υπήρξε πίεση και απαίτηση να φτιαχτεί κυβέρνηση διότι μέχρι τέλους του 2011 πρέπει να συνάψει η Ελλάδα νέα συμφωνία, ένα νέο μνημόνιο πολύ πιο σκληρό από το προηγούμενο.

Το πρώτο επίμαχο ζήτημα έχει να κάνει με το ότι η χώρα περνάει κάτω από την πλήρη και καθημερινή εποπτεία της Τρόικα. Ο γερμανός επικεφαλής με την ομάδα κρούσης(Task force) θα είναι ουσιαστικά ο κυβερνήτης της χώρας.  Και σε αυτό προσχώρησε όλη η συμμαχία των προθύμων, που φτιάχνουνε την κυβέρνηση. Ότι και να πούνε αποδέχτηκαν ότι η χώρα μας θα έχει περιορισμένη εθνική κυριαρχία.

Το δεύτερο επίμαχο ζήτημα έχει  σχέση με το κούρεμα δηλαδή τις απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων, που υπολογίζονται περίπου σε 13 δις, με ότι σημαίνει αυτό για ένα ταμείο που δεν έχει τη ρευστότητα για τις συντάξεις.

Το τρίτο επίμαχο ζήτημα, είναι ότι προβλέπονται ιδιωτικοποιήσεις πέραν των 50 δις και άλλα 15 δις επιπλέον του προγράμματος «Ήλιος», τα οποία θα πάνε κατευθείαν στην αποπληρωμή του δανείου. Με αυτήν την έννοια δεν πρόκειται για πρόγραμμα «Ήλιος» αλλά για πρόγραμμα «Σκοτάδι».

Σχολιάζοντας τη φημολογούμενη πρωθυπουργοποίηση του κ. Παπαδήμου δήλωσε τα εξής :

Η συμφωνία, από όσο δείχνουν τα πράγματα, στο πρόσωπο του κ. Παπαδήμου, εκ της θητείας του, της πολιτείας και των ιδιοτήτων του,  εκτός των άλλων εγγυάται πολιτικά, ότι όσα έχουν να κάνουν με τα συμφέροντα των τραπεζών, θα είναι πλήρως  εξασφαλισμένα.

To Γραφείο Τύπου