Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/11/2011

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Στρατούλη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ

Ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο  Ρ/Σ  της ΝΕΤ (Γιουκάκης- Μπαλτατζή) σχετικά με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Η σημερινή Βουλή δεν έχει καμιά λαϊκή νομιμοποίηση να εγκρίνει μία κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να προσδέσει τη χώρα και το λαό χειροπόδαρα σε μνημονιακές πολιτικές για πολλές δεκαετίες, ερήμην της βούλησης και της ψήφου του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση αυτή δεν θα είναι απλά υπηρεσιακή, αφού θα συνεχίσει τις βάρβαρες πολιτικές της τρόικας και της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου.  Επίσης θα εφαρμόσει την νέα δανειακή σύμβαση με την τρόικα και το νέο ακόμα σκληρότερο μνημόνιο που θα τη συνοδεύει, με τα οποία θα εξανδραποδίζεται ο λαός μας από τις συνεχείς πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και ανεργίας και η λαϊκή και εθνική μας κυριαρχία θα πάνε περίπατο.

Για μας είναι εξευτελιστική και ταπεινωτική για το λαό και τη χώρα μας η απαίτηση της ΕΕ και του ΔΝΤ να δεσμευτούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ απέναντί τους ότι η κυβέρνηση συνεργασίας τους θα συνεχίσει να εφαρμόζει τα κατεδαφιστικά προγράμματά τους. Όσο για τα διλήμματα που μας θέτουν για ενδεχόμενη χρεοκοπία ή έξοδο από το ευρώ τα επιστρέφουμε στους εμπνευστές τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να αντιπαρατίθεται σε αυτές τις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης ΝΔ –ΠΑΣΟΚ - τρόικας και κεφαλαίου και θα πρωτοστατήσει για μία νέα ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων για την  ανατροπή της. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου πολιτικού μετώπου με πυρήνα του τις ενωμένες δυνάμεις της αριστεράς και με βάση ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα, που θα μας απελευθερώσει από τα μνημόνια  και θα ανοίξει μία νέα θετική διέξοδο για το λαό και τη χώρα μας. Πιστεύουμε ότι το ογκούμενο λαϊκό κίνημα με τους αγώνες του και με εκλογές θα επιβάλλει αργά ή γρήγορα μία τέτοια εναλλακτική και ελπιδοφόρα προοπτική αριστερής προοδευτικής κυβέρνησης με ορίζοντα το σοσιαλισμό.  

To Γραφείο Τύπου