Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
08/11/2011

Δηλώσεις Τάσου Κουράκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου δήλωσε τα παρακάτω:

«Δεν αντιλαμβάνομαι την ευφορία και τη χαρά των δύο μεγάλων κομμάτων σε σχέση με το όνομα του μέλλοντος διορισμένου πρωθυπουργού της χώρας, καθώς το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κύριος Ραιχενμπαχ, ως νέος υπερπρωθυπουργός, θα είναι ΑΥΤΟΣ που θα διοικεί τη χώρα».

Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή τρομοκρατείται ο ελληνικός λαός για το ότι

αν δεν συμβεί αυτό που μαγειρεύουν τα επιτελεία της κυρίαρχης ελίτ:

•    δεν θα πάρει ο λαός μισθούς και συντάξεις,

•    δεν θα πάρουμε ως χώρα την έκτη δόση,

•    θα μας πετάξουν  έξω απ ʼτην Ευρωζώνη και άλλα δεινά,

την ίδια στιγμή που λίγες ώρες πριν ο κύριος Ανχερμαν - ο πρόεδρος της Deutche Bank- έλεγε  ότι «είναι αδιανόητο η Ελλάδα να βγει απʼτην Ευρωζώνη»…

Ακόμη πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η κυβέρνηση θα κινηθεί σε ένα ασφυκτικό κορσέ προειλημμένων αποφάσεων» και ότι στην πραγματικότητα «έχουμε μια ανασύνταξη του μνηνονιακού μπλοκ υπό το βάρος των συγκλονιστικών κινητοποιήσεων του λαού μας σε όλα τα επίπεδα. Αυτό επιβάλλει μια συσπείρωση και κοινή δράση όσων δυνάμεων στέκονται απέναντι στην επαίσχυντη δανειακή σύμβαση, ανεξάρτητα από επί μέρους διαφορές».

Έκλεισε την παρέμβαση του, ευχόμενος να αποτύχουν τα μαγειρέματα και  αυτό που επιχειρείται σε βάρος του ελληνικού λαού.

To Γραφείο Τύπου