Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
21/06/2002

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ στη Σεβίλλη

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, αποτελούμενη από τους Παν.Λαφαζάνη, βουλευτή, Νατ.Θεοδωρακοπούλου, μέλος της Π.Γ., Χρ.Παπαδόπουλο, μέλος της Π.Γ. και Αλ.Τσίπρα, γραμματέα της Νεολαίας, καθώς και εκπρόσωποι των άλλων ελληνικών πολιτικών οργανώσεων είναι ήδη από την Τετάρτη τη Σεβίλλη για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ.

Η ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχε, χθες Πέμπτη, σε μεγάλη εργατική διαδήλωση στη Σεβίλλη, διαδήλωση που έγινε στο πλαίσιο της χθεσινής γενικής απεργίας στην Ισπανία.

Σήμερα, η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης για να εκφράσει την αλληλεγγύη της σε 500 μετανάστες, που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του Ιδρύματος, διεκδικώντας τη νομιμοποίησή τους.

Το απόγευμα θα συμμετάσχουν σε μεγάλη συγκέντρωση, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα κατά των μεταναστών που συζητά η Σύνοδος Κορυφής, ενώ αύριο στις 8 μ.μ. (τοπική ώρα) διοργανώνεται μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, στην οποία θα συμμετάσχει και η ελληνική αντιπροσωπεία.

Όπως καταγγέλλουν μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, ιδιαίτερα έντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας, η οποία με συνεχείς ελέγχους δημιουργεί κλίμα έντασης.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι έγινε προληπτικό έλεγχος ακόμη και σε λεωφορείο της γραμμής, στο οποίο επέβαιναν μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, στη διάρκεια του οποίου κατασχέθηκαν φιλμ από φωτογραφικές μηχανές των μελών της αντιπροσωπείας.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου