Skip to main content.
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς
11/11/2011

10η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΑ το Σάββατο 12/11, κτίριο ΓΣΕΕ - Ομιλία Αέξη Τσίπρα στις 9.30π.μ.

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα πραγματοποιήσει τη 10η Συνδιάσκεψή του το Σάββατο 12 Νοέμβρη στην Αθήνα.

Στις εργασίες της 10ης Συνδιάσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του κτιρίου της ΓΣΕΕ (Πατησίων 69 & Αινιάνος 2-4), θα συμμετέχουν συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες.

Σε μια περίοδο βάναυσης επίθεσης των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων κατά των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, το Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΚΕΑ θα αναζητήσει τρόπους καλύτερης οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε με όρους αλληλεγγύης και κοινής δράσης, να αποτελέσει παράγοντα αντίστασης στις απεχθείς κυβερνητικές πολιτικές.

Τη 10η Συνδιάσκεψη θα απασχολήσουν, επίσης, τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων σε όλη την Ευρώπη, με έμφαση τα προβλήματα των νέων εργαζομένων, με συμμετοχή δεκάδων νέων συνδικαλιστών.

Τις εργασίες της 10ης Συνδιάσκεψης θα ανοίξει ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ΚΕΑ  Αλ. Τσίπρας, στις 9:30 π.μ.. Χαιρετισμό θα απευθύνει και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μπανιάς.

Στις 12:30 οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς S. Wils και Ν. Χουντής θα αναλύσουν τις παρεμβάσεις της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωκοινοβούλιο, σε σχέση με τα ανοικτά κοινωνικά αιτήματα και τους αγώνες των κοινωνικών κινημάτων.

Στις 18:00 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του γερμανικού κόμματος Die Linke, M. Schlecht, θα αναλύσει την ιδιαίτερη ευθύνη του Γερμανικού καπιταλισμού για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, ενώ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, θα σκιαγραφήσει την εναλλακτική απάντηση της Αριστεράς για την οικονομική κρίση στη χώρα μας.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ 10ης ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΕΑ